Innehåller annonslänkar

Päronmarmelad

Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara för dig hur god den här päronmarmeladen är? Alltså det är som om godsakshimlen landar på tungan, kan verkligen inte med ord beskriva. Den här päronmarmeladen åt vi med glass i fredagskväll, och jag säger bara ”herreminjee” så gott, gör du så att du sen smälter lite after eight i mikron så den blir sådär alldeles mjuk och nästan nästan rinnig och lägger på, ja men då har du nog julens enklaste & godaste efterrätt. Jag måste åka och köpa After Eight idag minsann, kanske får bli kvällens efterrätt.

Jag har plockat massor med päron från mamma & pappas päronträd. Det är verkligen ett skämt hur mycket päron det trädet levererat de senaste åren. Mamma hade samlat ihop 2 stora du vet såna blåa IKEA-påsar fulla. Då hade ändå jag kvällen innan varit där och plockat 2 ICA- kassar fulla. Dessutom var jag där och plockade ytterligare 2 ICA-kassar kvällen efter. Ja men enorma mängder alltså. Jag har en hel ICA-kasse kvar, ska nog koka mer marmelad faktiskt, för detta var helt galet gott alltså! Ska koka upp lite päronkompott också. Så gott till gröten!

Den här marmeladen är så enkel att göra, nästan löjligt enkel. Och med tanke på hur gott det blir så känns det nästan som fusk på nå vis. Haha! Testa att koka den här päronmarmeladen, den smakar faktiskt väldigt mycket jul också skulle jag säga.

PÄRONMARMELAD

Missa inte: 15 äppelrecept till höstmyset

INGREDIENSER

1 1/2 kilo tärnade skalade päron (är ca 2 kilo med skal och kärnhus)

2,75 dl vatten

1 kilo syltsocker med pektin

2 tsk malen kanel

2 tsk kardemummakärnor

2 tsk vaniljsocker

2 cm ingefära 

Gör såhär:

1) Skala och tärna päronen i mindre bitar. Ta bort kärnhuset också. Koka päronen och vattnet under lock i ca 15-20 min. Rör om ofta.

2) Ha i malen kanel, syltsocker, mortla kardemummakärnorna och ha i dem, ha också i vaniljsocker. Skala och riv ingefäran fint, ha i det. Fortsätt sedan att koka i ca 5 minuter.

3) Ta bort från värmen och låt svalna lite. Kör sedan med stavmixer tills allt är slätt. Häll upp i väl rengjorda burkar med tätslutande lock. Låt svalna med locket öppet. Stäng sedan och förvara svalt och mörkt.

JULSHOPEN

Tipsar om min rabattkod där du kan fynda rejält. Kanske något härligt till julens dukningar som jag tipsar om idag, är helt kär i ljusstakarna. Så otroligt vackra!

NIIINISOKT24 – ger dig 33% rabatt på dyraste varan och 5% extra rabatt på redan nedsatta.

LJUSSTAKAR (<klicka)

Ljuvliga ljusstakar till julens alla dukningar. Åh jag blev alldeles kär, känns som en gammaldags ljusstake. Så otroligt vackert att även kombinera med vasen.

SKIRA VACKRA JULGARDINER (<klicka – på REA just nu)

Skira & så vackra, dessa blir nog pricken över i:et hemma till jul. Gillar verkligen att de var sådär lite mörkare i färgen.

Missa inte: BLOGGENS 40 POPULÄRASTE RECEPT(<klicka) 

Fler recept: ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka) 


Följ mig: 

Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar. 

Kram Nina

0
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Fläskfiléstroganoff

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x