Innehåller annonslänkar

Godaste grönsakssoppan och höst

Soppor och grytor hör ihop med hösten. Den här grönsakssoppan gör jag ofta, vi åt den i helgen igen. Du kan såklart variera den som du vill, tips på hur du varierar den kan vara att du lägger till lite kyckling eller köttfärs, gör den lite starkare med lite chiliflakes, vill du ha tacosmak på den så häll i 2 msk tacokrydda. Detta är min godaste grönsakssoppa sist gjorde jag den i crockpot. Då blir den här grönsakssoppan såååå god!

Men innan jag ger dig receptet så ska jag visa hur vi tillbringade helgen.

Har tillbringat mycket tid med stirra mig mätt på dessa tomater, så himla härligt tycker jag. Har plockat ur de mogna tomaterna ur fatet. Ätit dem som godis nästan. Fick nämligen massor med tomater av svärmor och de mognar en efter en såhär. Äter varje dag, så goda!

Tips på bra ”gå ut och gå” kläder som jag har på mig här:

Täckväst (<klicka) – REA just nu, finns även i beige. Så användbar, har den nästan på alla promenader. Så skön!

Varmfodrade tights (<klicka) – Just dessa är slut men hittade andra på Ellos sida som jag nu också beställt. Så skönt att ha på promenaderna nu när det börjar bli kallt. Perfekt att ha under en vindbralla när det börjar bli riktigt kallt.

Löpartopp (<klicka) – Billig och sååå superskön tröja att ha underst när man promenerar eller löper, den finns även i långärmad och håller mig torr.

Vi gick runt ”dyarna” som det heter, ett väldigt mysigt promenadstråk som de nu håller på att göra om. Bort ska plankorna med breda glipor och in ska breda fina ”bryggor” med räcken med mysiga små sittplatser här och där. Kommer bli hur bra som helst.

Har varit och plockat dessa urgoda päron hos mina föräldrar. Det är höjdpunkten på hösten. Deras päronträd levererar galet mycket päron varje år.

Av dessa päron gör jag varje år den här PÄRONKAKAN (<klicka för recept), den är sååå saftig och god och vi älskar att äta den med vaniljsås eller vaniljvisp. Mums! Kanske som efterrätt när du ätit soppan som jag tipsar om nedan.

NINAS GRÖNSAKSSOPPA, 4 p

5 medelstora potatisar

2 klyftor vitlök

2 msk tomatpure

2 stora morötter

1 bit palsternacka

1 bit rotselleri

(Vill du så kan du köpa en förpackning med soppgrönsaker och addera potatisen)

1 gul lök

1 liter vatten

400 g krossade tomater

2 buljongtärningar grönsaker

1 tsk paprikapulver

Salt & peppar

1/2 kruka timjan

1 tetra linser (ca 380 g)

Till servering: 

1 klick creme fraiche

Gör såhär: 

1) Börja med att skala potatisen, morötterna, palsternackan och rotsellerin. Skär dessa i större tärningar. Morötterna brukar jag skiva ganska tunna (0,5 cm) för de tar längst tid.

2) Hacka vitlöksklyftorna och löken. Häll i olja i botten på en stor gryta. Häll i all lök. Låt det sedan mjukna, det ska inte ta färg. Ha i tomatpurén och låt den steka med i 1-2 minuter.

3) Häll i vatten, alla grönsaker och de krossade tomaterna. Smula i grönsaksbuljongtärningarna och krydda. Hacka också i den färska timjanen. Låt puttra utan lock i ca 10 minuter eller tills alla grönsaker mjuknat.

4) Skölj av linserna och häll sedan i dem och låt allt koka upp igen.

Hoppas det ska smaka! ❤️

Fler recept: ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka) 

Följ mig gärna så du inte missar något:

Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar. 

Kram Nina

18
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Giggi
Giggi
6 days ago

Hej
Vilken typ av linser ska det vara röda,gröna?

Nästa inlägg

Veckomatsedel v 41

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x