Innehåller annonslänkar

Guldkant inför helgen!

Jaaa, min nya kategori här på bloggen. Ett härligt ”inför helgen” inlägg med ljuvliga helgtips som sätter lite guldkant på tillvaron. När jag sökte på ”Sätta guldkant på tillvaron” så var betydelsen: Lyxa till det, ge krydda åt något, sprida glans över något, det förklarar väl det hela på ett bra sätt tycker jag. Tillhör du också skaran som tycker helgerna går för fort, då ska du få tips på hur du får dem att kännas längre. Så här kommer denna bloggs första ”Guldkant inför helgen” inlägg.

Njut av tid ute

Tipsar om världens skönaste tights (<klicka) sitter som en smäck och håller in, supersköna på!

Ja om du ser solen, gå ut och njut av den. Är det kallt, klä på dig. Tillbringa tid ute. Vira in dig i en filt med en kopp kaffe på altanen, låt solen skina i ansiktet. Är det mulet eller regn finns det kläder för det med, ta en promenad i regnet, kom in och tänd en brasa och mys vid den eller ta ett varmt bad. Finns det något mysigare än att tina upp efter en promenad.

Sov men sov inte bort halva dagen

När du sover till 10-11 så har nästan halva dagen gått av din lediga dag. Ställ klockan och gå ut på en promenad, sätt igång dagen tidigare så känns också dagen mycket mycket längre. Det ökar också välmåendet att ta lite ”egentid” direkt på morgonen. Läs en stund, ta en lång dusch, ät frukost, kolla din favoritserie, meditera. Att sova mycket längre än du gör i veckorna stör också din dygnsrytm – det gör att du ofta känner dig så mycket tröttare när du ”sovit ut” och att måndagen blir en riktig tröttdag då du under helgen rubbat din dygnsrytm. Genom att gå upp tidigare så hinner du så mycket mer under en helgdag, testa! Och känner du att du behöver mer återhämtning, ta en effektiv powernap på dagen. Hur mys att lägga sig i sängen med kläderna på med en filt, eller i soffan till en serie!? 💕

Ta ”helg” redan på torsdagen

Tallrikar (blir du medlem får du 100 kr rabatt) // Bestick // Servetter // Servettringar (dessa är slutsålda, men klicka på länken, massor med fina) // Vinglas // Dricksglas

Duka fint redan på torsdagen kanske, hinner du inte på eftermiddagen när du kommer hem så gör det redan på onsdagen. Då känns det som att helgen liksom smygstartar redan på torsdagen.

NordicNest har dukningsveckor med upp till 40% rabatt just nu så kika in där vetja. Klicka HÄR.

Förbered helgens mat

10 godaste helgmiddagarna med tips på förrätt & efterrätt

Ja på länken ovan kan du hämta massor med inspo inför helgens middagar. Kanske vill du handla redan idag så du är fit for fight till helgen. Allt för att du ska kunna återhämta dig och njuta av helgen till max.

Tips på gott bubbel

Smördegssnittar (<klicka för recept)

Alvaroni CAVA Nr 77104 är en favorit när jag vill bjuda på gott bubbel till några goda tilltugg. Detta bubbel passade ypperligt till dessa smördegssnittar.

Räkbakelser med skagen (<klicka för recept)

Alkoholfritt bubbel Campo Viejo, finns i de flesta matvarubutiker. Drick den väl kyld, så gott till skaldjur.

Stående vin & champagneställ (<klicka – 25% rabatt just nu) // Exklusiv champagnekyl i marmor (<klicka) // Stor champagnekylare (<klicka – 40% rabatt just nu)

Här ovan tipsar jag dig om fina chamapgnekylar. Aldrig tänkt på att man ju kan ha en sån stående fin vid bordet när man bjuder på middag hemma. Så läckert ju! Tänkte att det bara finns på restauranger. 😊

Njut av lång frukost

Assietter (<klicka) // Koppar (<klicka)

10 minuters frallor (<klicka)

Ja kan du inte kliva upp tidigare redan på Fredagen och äta en lugn och avkopplande frukost, så se till att göra det på helgens alla dagar. Rekommenderar dig verkligen att gå upp i tid och göra det mysigt vid frukosten fast det är vardag. Tända ljus, duka upp med favoritporslinet och sedan njuta. Det ger dig en helt underbar start på dagen och du har fått vakna till i lugn och ro innan allt det hektiska drar igång.

Kan verkligen rekommendera dig att baka mina 10 minuters frallor i helgen. Duka upp mysigt vid TV:n kanske. Också ett jättetips: Köp den här marmeladen från Hafi, alltså den är så galet god så klockorna stannar! Mina favoriter är ananas/kokos/rom (som pina Colada) och champagne.

Koppla bort jobbet

För att få återhämtning under helgen så är det viktigt för dig att du ser till att koppla bort jobbet. Är det något som gnager eller tynger dig när det kommer till t ex arbete så är det bästa att skriva ned det som du behöver ta tag i på vardagen. Men helgen, den ska vara helig. Det är då du liksom tar allt tungt från veckan, lägger det på en hylla och sen är det dags att släppa. Om det är svårt att släppa, testa att meditera eller gör andningsövningar. Det hjälper dig att koppla av. Det finns massor med olika tips och klipp både på youtube och på Spotify. Jag brukar bara söka på meditation relax t ex, det kommer upp massor.

Planera helgen

Studier har visat att stor del av den upplevda njutningen av t ex en resa, fest, aktivitet och äventyr är kopplad till förväntan inför dem. Om du har något härligt inplanerat till helgen så blir liksom hela veckan härlig. Här ovan hade vi en liten familjeweekend i storstan för några år sedan, sånt är så roligt att se fram emot.

Nu är det inte många timmar kvar på denna torsdag, snart fredag och helg hörni!

Kram Nina

0
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Gratinerade Tostadas

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x