Ett litet sista minuten tips till dig att njuta av i midsommar eller varför inte under hela sommaren. Jag testade att göra denna rabarbercheesecake i glas i förrgår och halleluja vad gott det blev, faktiskt helt otroligt. Det gick helt enkelt inte att sluta äta. Rabarber-röran som är i är ”to die for”, kakan som jag smulat i är lite seg i konsistensen och smakar bara hur gott som helst. Nej men halleluja igen, prova rabarbercheesecake i glas. Har också gjort en form av cheesecakeblandning som jag hade i och sen de syrliga söta jordgubbarna till. Jag vet liksom inte riktigt hur jag ska övertyga dig att testa denna rabarbercheesecake i glas. Du måste helt enkelt! 😂
Mer gott med rabarber: 10 GODA RECEPT MED RABARBER
Riktigt bra pris på dessa ljuvliga glas (<klicka) just nu, använder dem massor för jag bara älskar dom. Både till drinkar, champagne, bubbel, efterrätter som denna och pannacotta.
Mer tips: EFTERRÄTTER I GLAS
Kombinationen i detta glas alltså, det är som en limbo av gudomligt goda smaker. Man vill bara ha mer och få uppleva de där små smakexplosionerna i gommen. Jag är så nöjd med hur den blev. Verkligen!
Mer gott med jordgubbar: DET STORA MIDSOMMARINLÄGGET
RABARBERCHEESECAKE I GLAS, 4 st
Kakan:
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl strösocker
1 ägg
100 g smör
2 tsk vaniljsocker
0,5 tsk bakpulver
Nypa salt
Cheesecakefluffet:
2 dl vispgrädde
100 g färskost (typ Philadelphia)
1/2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1/2 citron skalet
Rabarberröran:
3 dl slantade rabarber
50 g smör
1/2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk nymortlad kardemumma
Garnering/fyllning:
Ca 10 medelstora jordgubbar
Gör såhär:
1. Börja med kakan. Smält smöret. Rör sedan ihop alla ingredienser i en bunke, lägg bakplåtspapper i en ugnsform eller pajform. Denna har en omkrets på ca 24 cm (även om den är hjärtformad). Fördela ut kakan i den, grädda på 200 grader i ca 15 min eller tills kakan fått fin färg.
2. Cheesecakefluff: Ha i grädde, färskost, florsocker, vaniljsocker och rivna skalet av citronen i en bunke. Kör med elvisp. Det ska bli sådär fluffigt och härligt, inte hårt och fast.
3. Rabarberröra: Slanta rabarber till mindre bitar. Ta fram en stekpannan, ha i smöret och låt det smälta och fräsa en stund. Ha i rabarber, strösocker, vaniljsocker och kardemumma. Låt allt puttra en stund, mitt puttrade under omröring sådär en 5 minuter. Låt sedan röran stå en stund.
4. Tjoffa jordgubbarna i mindre bitar. Sedan är det dags att montera. Börja med att smula kakan och ha i smulor i vätten på alla glas. Över det har du sedan cheesecakefluff. Sedan fördelar du ut lite rababrerröra över det, några bitar jordgubbar också. Sedan gör du om alltsamman igen så du har 2 lager av allt. Högst upp strör du över jordgubbar sedan.
Du kan variera detta recept med att byta ut rabarber mot t ex äpplen. Lika gott, då kan du också addera 1 tsk kanel till äppelröran för ännu mer smak.
Gillar du receptet blir jag jätteglad om du gillar det under inlägget!
Kul och höra om du testar efterrätt. Kan lova att den skulle passa perfekt till midsommar. Alla sommarens härliga smaker i en och samma efterrätt
Missa inte: BLOGGENS 40 POPULÄRASTE RECEPT
Mer goda recept här på sidan:
• Populäraste kötträtterna på min sida
• 10 populäraste kycklingrecepten
• 20 lättlagade matrecept klara på under 30 minuter
Fler recept: ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka)
Följ mig:
Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.
Kram Nina