Alltså hörni, igår var det avslutning med stort A här hemma. Minsting gick äntligen ut grundskolan. Traditionsenligt så firades det med en lunch på stan och på eftermiddagen kom mina & Tonys föräldrar på besök och fika. Ska berätta mer om det sen, måste bara först och främst tipsa om den här fantastiskt goda kakan som jag bakade. Det var så härligt och baka igår, sån terapi det är för mig alltså. Igår blev det denna Sverigekaka med jordgubbsfluff, en Sverigekaka som fått helt nya kläder kan man säga. Jag älskar ju Sverigekaka och med det här jordgubbsfluffet så blev det bara helt sinnessjukt bra och gott. Denna Sverigekaka med jordgubbsfluff bara måste du testa att baka.
Missa inte: 20 goda kakor (<klicka)
Kolla också: Över 100 goda kakor (<klicka)
Jag gjorde den på lite annorlunda vis den här gången. Jag lätt vaniljfyllning stå i någon timma, då blev den lite krämig nästan när den kom på kakan. Annars brukar ju den vara rinnande men nu blev ser nästan som ett litet lager i kakan och det var om inte annan ännu godare. Riktigt riktigt härlig smakkombo.
Sverigekaka med jordgubbsfluff, ca 8 bitar
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kokande vatten
Fyllning 1:
100 g smör
1 dl mjölk
3 msk vaniljsocker
Fyllning 2:
2 dl vispgrädde
100 g färskost (typ Philadelphia)
1/2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
250 g färska jordgubbar
Dekoration:
Några jordgubbar och myntablad
GÖR SÅHÄR:
1) Börja med själva kakan. Sätt ugnen på 175 grader. Spänn fast bakplåtspapper i botten på springformen, smörj resten av kanterna.
2) Vispa ägg och strösocker riktigt pösigt. Jag brukar vispa ca 3-4 minuter med elvisp.
3) Blanda vetemjöl och bakpulver. Häll i det i äggsmeten. Rör om med slickepott
4) Häll i det kokande vattnet. Rör om till en slät smet.
5) Häll i smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Kakan ska vara torr om du testar med sticka. Låt kakan svalna helt.
6) Gör fyllning 1. Koka upp mjölk och smör, tillsätt vaniljsockret och rör om tills det är helt slätt. Låt stå och svalna helt och hållet, jag lät min stå i kastrullen tills den blev lite segare. Den ska stå länge, ställ den gärna kallt en stund om du vill att den ska stelna och bli lite fastare. Tänk också på att när den väl landar på kakan så stelnar den till ytterligare.
7) Gör fyllning 2. Finhacka jordgubbarna ganska så smått. Vispa sedan samman grädde, färskost, florsocker, vaniljsocker. Det ska bli sådär fluffigt och härligt. Vänd i jordgubbarna.
8) Dags att färdigställa kakan. Dela kakan i två, jag brukar märka ut ungefär var mitten av kakan är. Häll på fyllning 1 på båda bottnarna, den sidan som du just skurit i. Lägg på fyllning 2 på nedersta botten, lägg på locket och lägg på fyllning även på den. Toppa med mindre bitar av jordgubbar och myntablad.
SUCCÉKAKA!
Missa inte: 6 härliga enkla goda tårtor (<klicka)
Gillar du receptet blir jag jätteglad om du gillar det under inlägget!
Kul och höra om du testar att baka den här tårtan. Kan lova att den skulle passa perfekt till midsommar. Nästan så min midsommartårta (<klicka för recept) kanske får stryk av denna i år.
Missa inte: BLOGGENS 40 POPULÄRASTE RECEPT
Mer goda recept här på sidan:
• Populäraste kötträtterna på min sida
• 10 populäraste kycklingrecepten
• 20 lättlagade matrecept klara på under 30 minuter
Fler recept: ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka)
Följ mig:
Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.
Koka upp snöt och mjölk sen i men vaniljsocker, men hur ska jag kunna ha det på sockerkakan sen ? Det känns som vatten i konsistens? 🙈😄
När du låter den svalna helt så blir det nästan en krämig konsistens när du har på den på bottnarna.
Kan man förbereda och sätta ihop denna tårta dagen innan eller ska den göras samma dag för bästa resultat?
Absolut bäst resultat samma dag skulle jag säga. Men du kan ju alltid baka själva sverigekakan dagen innan. Sen bara preppa den samma dag. 😍
Kan man byta ut phildelphia mot ngt annat (inte överförtjust i ”sura” ingredienser)?
Det smakar verkligen inte surt över huvudtaget. Testa!
Förstår inte riktigt hur du menar med fyllning 1 på båda bottnar, o sen med 2 på understa o sen lägga på locket,vilket måste va svårt om där är lagt på fyllning, eller har du delat kakan i 3delar ?
Den är delad i 2, sedan har du fyllning nåde emellan de 2 lagren och ovanpå. Tror att det syns rätt tydligt på bilderna också.
Har bakat Sverigekaka, eller Silviakaka som den heter i mitt recept, flera gånger och det är en favoritkaka hemma hos oss. Tyckte ditt recept lät spännande och testade nu i helgen. Säger bara WOW!!! Jordgubbsfluffet gör kakan till en smakdröm, så somrig och god. Tack för receptet!
Såååå roligt att höra! Vi tyckte samma! 🍓🍰😍
Älskar också Sverigekaka, man kan verkligen variera den! Såg ett recept med sån jordgubbsfluff o tänkte att det skulle bli underbart att göra på Sverigekaka!! 😀 Kul att du gjort recept på just den kombon!
😍😍😍
Jag älskar Sverigekakan och testade med jordgubbsfluffet nu till midsommar, det blev succé🎂
😍❤️🤩
Supergod! Arbetskamraterna lät sig väl smaka😄
Härligt att höra! 🥰
Har gjort, den blev fantastisk, så hög tårtbotten tack vare det kokheta vattnet, tror jag. Och den där cremen som man skulle smeta på bottnarna. Jag delade den i två delar då inte hela skulle gå åt på en gång och gjorde bakelser av den. De jag bjudit den på sa att det var den godaste de ätit, succé
Så roligt att höra! ❤️