Påsktårta eller vad man ska kalla den. Jag tyckte det var ett passande namn för detta bakverk, så himla gott blev det och riktigt festligt och enkelt också. Tänk vad lite härligt strössel gör för en påsktårta. Jag fick chansen att testa min nya form till denna påsktårta och gissa om jag är nöjd, den är verkligen så galet bra!
Bakform NordicWare (<klicka) – Just nu är det 20% rabatt på formen.
Den är sådär rejäl och ordentlig! Man känner det på tyngden. En form jag förmodligen kommer ha och använda till jag blir gammal och gaggig. Man önskar ju att man ska klara av att baka och laga mat tills man är riktigt gammal. Då ska den här formen få hänga med, det kan jag säga, en stor favvo redan!
Förutom några luftbubblor här och där så blev resultatet bara helt fantastiskt! Är så nöjd med den här formen! Luftbubblorna hade jag säkert kunnat avhjälpa genom att slå formen i bordet några gånger, men äsch….. lite charmigt ändå. 😅
Av dessa små söta sockerkakor gjorde jag då dessa påsktårtor. Så himla gulliga verkligen. Fyllningen blev bara så smarrig och så det lilla knastret med de goda strösselbitarna, OCH en saftig sockerkaka till det med massor av citron i. Kan inte bli annat än succé!
Kolla gärna: MASSOR MED GOD PÅSKMAT (<klicka)
I fyllningen har jag bl a Ricottaost, kan verkligen varmt rekommendera just den osten för den sätter lite god smak och blir faktiskt oväntat god med den söta kakan.
En annan riktigt god påsktårta: CITRON & KOKOSTÅRTA (<klicka)
PÅSKTÅRTA
Fler goda tårtor till påsk: 5 MINUTERS TÅRTA // PRINSESSRULLTÅRTA // SANDWICHTÅRTA
OBS: Detta recept räcker till en stor sockerkaka på ca 2,8 liters form
INGREDIENSER:
4 ägg
3 1/2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
75 g smör
1 1/2 dl mjölk
1 citron (saften & zesten)
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Smör och ströbröd till formen
Fyllning:
250 g ricotta
109 g Philadelphia ost
1 dl florsocker
3 tsk vaniljsocker
1/2 citron (rivna skalet)
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 175 grader.
2) Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Jag brukar vispa så länge så det blir kvar lite ränder efter elvispen i smeten.
3) Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten med en slickepott.
4) Smält smöret, häll i det. Riv citronskalet fint med en riv, ha i det. Pressa saften av citronen och häll i den och mjölken i smeten. Rör om med slickepott tills du har en jämn smet. Fyll en smord och bröad sockerkaksform. Använder du min form så gör du samma procedur för varje form.
5) Grädda kakan i mitten av ugnen i 45 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig. Med min form tar det betydligt kortare tid, ca 20 min.
6) Blanda ingredienserna till fyllningen. Dela sedan de avsvalnade kakorna/kakan och fyll varje underdel med fyllning. Strössla på strössel. Lägg på toppen och avsluta med lite florsocker uppepå om du vill. Mums!
Missa inte: 20 SUPERGODA GODA KAKOR (<klicka)
Gillar du receptet du just sett här blir jag jätteglad om du visar det genom att gilla längst ned under inlägget. 🙏🏻🤍
Fler goda tårtor
• Wienerbrödstårta med magisk fyllning
Lite tips på hur du kan variera den!
• Ha i ca 100-150 g tärnade små jordgubbar i fyllningen. Mumsfilibabba!
• Hacka 1 liten burk konserverade små mandarinklyftor i fyllningen. Älskar de där små mandarinklyftorna.
• Riv vit eller vanlig mjölkchoklad över fyllningen istället för att använda strössel.
Berätta gärna om du provar att baka denna tårtan, hoppas det ska gillas lika mycket hos dig som det gjorde hos mig.
Tips på annat gott här på sidan:
• 40 av mina mest populära recept
FLER RECEPTSAMLINGAR(<klicka)
Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.
Kram Nina