Vad tror du om lite härliga HJÄRTKAKOR till Alla hjärtans dag? Dessa små naggande goda kakor är något som jag är uppvuxen med från Finland. Både mamma & mormor har bakat dessa småkakor som kallas för Lusikkaleipiä på finska. Rakt översatt = skedbröd. Dom brukar ha formen av små skedar men här är de bakade till små HJÄRTKAKOR. Så fint till alla hjärtans dag ju. Du förvara dem i en burk bara, så bakar du dem nu så håller de lätt till alla hjärtans dag.
Kolla in min kategori med SMÅKAKOR (<klicka för recept)
Dessa små HJÄRTKAKOR är fyllda med marmelad. Här får du själv välja vilken marmelad du vill. I ursprungsreceptet är det äppel- eller hallonmarmelad. Funkar såklart med sylt också, dock är marmelad lite mer lättjobbad i dessa kakor om du frågar mig. Jag har ju en äppelmarmelad som är så vansinnigt god, ni är många som provat och göra den och skrivit till mig och tyckt att den är toppengod. RECEPT HÄR.
Fler tips på goda småkakor:
• Segmjuka Chocolate chip cookies
• 10 minuters havrekakor på 4 ingredienser
Sockret uppepå kakorna gör dem sådär extra smarriga! De bara smälter i munnen och det är svårt att sluta äta. Bara en är nästan omöjligt att ta.
Missa inte: Kolasnittar med kärleksmumsglasyr (<klicka för recept)
I just dessa HJÄRTKAKOR var det hemkokt körsbärssylt. Körsbärssylt är ju så galet gott! En riktigt fin småkaka detta.
En annan riktigt god kaka: VANILJHJÄRTESNITTAR (<klicka för recept)
HJÄRTKAKOR, 25 st
200 g smör
1 1/2 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat
Fyllning:
1 1/2 dl marmelad eller sylt ( i dessa är det hemgjord körsbärsmarmelad)
Garnering:
1/2 dl strösocker
Gör såhär:
1) Lägg smör i en kastrull och smält det. Koka upp smöret och låt det sedan sjuda på svag värme tills du har brynt det. Tar ca 5-10 min.
2) Häll i strösocker och låt det stå så tills det svalnat. Blanda sedan ut sockret när det svalnat.
3) Blanda de torra ingredienserna och ha i det i smörblandningen. Rör runt ordentligt tills du har en jämn deg.
4) Kavla ut kakdegen, pressa ut hjärtformade kakor. Lägg på bakplåtpappersklädd plåt. Grädda på 175 grader i ca 12 min.
5) Låt svalna. Fyll sedan kakorna med marmelad och platta ihop 2 och 2.
6) Rulla i strösocker. Dessa kakor går fint att frysa innan man har på sockret om man vill. Annars kan du fylla på med mer socker efter du tinat dem.
Gillar du receptet blir jag jätteglad om du klickar i tummen upp till vänster under inlägget.
Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.
Fler recept här på sidan:
• Över 120 goda recept på mjuka kakor
• Mina 10 populäraste kycklingrecept
• 10 perfekta rätter för matlådan
• 10 enkla & extra goda vardagsrätter
• 8 maträtter under 15 minuter
• 20 lättlagade rätter under 30 min
Nej, nu ska jag fortsätta titta på Farmen!
ojoj jag tror jag vet precis vad jag vill önska mig till alla hjärtans dag ^^ och min malin är ju finska med (Y) så det ärpassande 😀
🇫🇮😍