Innehåller Annonslänk
Oj oj oj, det finns nog inte mycket som slår Daimrutor i detta hem för tillfället. Som vi har ätit av dessa kakor, de är liksom nästan för goda. Helt omöjligt att bara ta en, Milo har redan börjat fråga om vi inte ska baka mer Daimrutor. Haha, jag blir så glad när det uppskattas ska ni veta. Här hemma är nämligen gänget väldigt bortskämda med att det alltid finns bakverk så de höjs (knappt) inte så mycket på ögonbrynen för nya bakverk. Sen är dom ju som alla andra, vem gillar inte godsaker, men som sagt…de är bortskämda här hemma. Men dessa Daimrutor gjorde succé ska jag säga er. Wow, du måste testa!
Fler goda kakor (<klicka för fler recept)
Visst kan man väl nästan se på kakan att dessa var himmelska! När en kaka ser ut såhär, ja då vet man att nu blir det åka av för smaklökarna. Haha!
Missa inte världens enklaste HAVREKAKOR (<klicka för recept)
Dessa rutor gjorde jag enkelt i min köksassistent, det är bara att kasta i alla ingredienser i en köksassistent som jag, eller i en bunke. Blanda runt tills du har en kakdeg, sen är den klar för utbakning på en plåt.
Jag använde världens bästa påfund. Älskar den här justerbara bakformen (<klicka) som jag själv kan bestämma storlek på. Perfekt för kakdegar, tårtbottnar och marängbottnar t ex.
Daimrutorna skär man upp efter att de svalnat en smula, då är de bäst. Jag förvarar dem i en plåtburk som jag har med bakplåtspapper emellan, går fint att frysa också om man vill. Inspirationen för denna kaka hittade jag hos Fridas Bakblogg.
Andra recept med Daim
Daimrutor ca 24 bitar
Fler recept med Daim: Daimcheesecake // Hemmagjord Daimglass // Saftiga Citronmuffins med Daim
225 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
4 msk ljus sirap
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
5.5 dl vetemjöl
20 små daimgodisar
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175°c, jag använde min justerbara bakform här med om du inte har en sån så klä en form ca 30×20 cm med bakplåtspapper.
2. Blanda alla ingredienser i en bunke, allt utom daimen, rör om till en smidig deg. Jag gör min i min assistent, tycker det blir toppen.
3. Tryck sedan ut degen i formen och toppa med hackad Daim.
4. Grädda mitt i ugnen i ca. 15-20 minuter – tills kakan är gyllene i färgen, då är den klar.
Tag ut och låt svalna en smula innan du skär den i bitar.
Du må tro att ni förmodligen också kommer mumsa för glatta livet, precis som vi. Variera gärna kakan, du kan ju ha i favvochokladen i den. Vanlig mjölkchoklad, ferrero rocher, dumle, geisha, polly, favorit Lindt chokladen…. ja men i stort sett det du gillar. Se till att det är något som smälter så blir det extra smarrigt!
Missa inte favoritkakorna DUMLESNITTAR (<klicka för recept)
Du vet väl att det finns massor med recept på både mat och bak här på sidan, enkelt och något som alla kan laga eller baka. Nedan får du några smakprov, klicka på länkarna för fler recept på varje:
• SMÅKAKOR
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Kram Nina
Hej! Jag har lika form som du nämner men hur klär du den? Tycker den glider isär eller fäster man formens kanter på nåt sätt som jag inte uppfatta hur man gör 😌
Mvh Elisabeth Lindskog
Ett tips, blöt formen lite innan du lägger på bakplåtspappret.
Hej. Har du möjligen nån mer exakt mängd beträffande dajmen? En minidajm väger 12 gram så 20 st blir 240 gram. Jag tog 4 st dubbeldajm 56 gram per par = 224 gram. Din kaka ser ut att bara ha lite strösslad dajm och på min blev det som ett täcke över kakan, fast jag enligt min uträkning tog mindre dajm än i receptet, och jag t.om fuskade och sparade lite för att äta 🙂
Jag räknade dom så jag är säker, kanske var dina mått på kakan mycket mindre än mina. Då blir det ju mer Daim.