Supersmarrig efterrätt
Nu ska du få tips på en efterrätt som kan vara god både till jul men också till nyår. After Eight mousse, superenkel att göra och riktigt fluffigt och härligt! Jag tänker att du kan toppa det med konserverade mandarinklyftor t ex om du vill. Jag gjorde det lite enkelt bara, och det blev också väldigt väldigt gott! After Eight mousse blir sådär supermjukt och lent, vill du ha det lite lite fastare så ställ dem i kylen någon timma innan servering.
Vill du kika på fler juliga recept så kika in mitt inlägg här: JULENS SÖTA (<klicka).
Glasen jag använt till denna efterrätt är Iittalas Essence seriens cocktailglas, finns till bra pris HÄR (<klicka).
Uppepå är det ett pepparkakssmul som du snabbt svänger ihop med smält äkta smör och pepparkakor. Kombon är faktiskt så in i bängens god, mint o h pepparkakor gifter sig otroligt fint.
Inspireras även av dessa efterrätter:
• KOLAMOUSSE MED SAFFRANSPEPPARKAKSSMUL
• VIT CHOKLADMOUSSE MED BLÅBÄRSSWIRL
After Eight Moussen dekorerar jag också med en bit After Eight. Är det så att du inte gillar after Eight så kan du göra detta med vilken chokladsort som helst. Bara ett tips att den går att variera.
Jag har en hel kategori med bara efterrätter (<klicka) – kika in där för mer inspiration.
After Eight Mousse, 4 st
3 dl vispgrädde
50 g mjölkchoklad
6 plattor After Eight
1 1/2 tsk vaniljsocker
Topping:
10 pepparkakor
20 g smör
Gör såhär:
1. Häll i 1 dl av grädden i en kastrull, låt det koka upp snabbt och ta sedan av från plattan.
2. Bryt chokladen i mindre bitar och ha i den i den varma grädden, ha också i after after eight. Låt chokladen smälta i grädden. Vispa i vaniljsockret. Ställ kallt så det svalnar helt.
3. Vispa resten av grädden fluffigt, vispa det ganska så kraftigt så att det är ordentligt fast, inte fööör mycket bara för då blir det grynigt.
4. När chokladgrädde svalnat så häll i det i grädden och rör runt försiktigt med en slickepott. Vänd den, vispa inte.
5. Gör toppingen: Smält smöret, smula pepparkakorna. Jag brukar krossa pepparkakor i en påse och sen hälla i smöret och massera påsen.
6. Häll/klicka upp i glas, toppa med pepparkakssmul. Pudra med lite florsocker.
Alltid härliga recept som jag uppskattar o sparar till speciella tillfällen 💖💖💖
❤️❤️❤️
Hej!
Vilken härlig efterrätt, den ska jag bjuda på julafton.🥰
Blir moussen så pass tjock att man kan spritsa den i glasen? Och går den att förbereda lite innan?
Tack för alla dina inspirerande recept!😍
Ja men den är lite lös för det kanske till en början, den sätter sig ju i kylen sen. ☺️
After eight mousse var jättegott!❤️❤️❤️
Härligt! 💫❤️
Denna dessert var riktigt god och lättlagad. Tack för alla trevliga recept, de är uppskattade 😊
Härligt! 😍😍😍