Vill du äta en riktigt god gryta så tipsar jag om denna! En krämig gryta som du kan äta till ris. Också väldigt gott att äta med naan bröd. Jag som älskar halloumi skulle kunna ha det på matsedeln två ggr i veckan om det är så.
Indisk halloumigryta, ca 6 p
500 g cocktailtomater
3 pkt/ca 600 g halloumi
1 zucchini
1 stor rödlök
2 klyftor vitlök
1 påse garam masala (krydda från Santa Maria)
3 dl grädde av valfri fetthalt
1-2 dl mjölk (beroende på hur krämig du vill ha grytan)
Lite salt
Gör såhär:
1) Dela halloumi i mindre bitar. Stek den i oljan tills den får färg. Ha rätt hög värme.
2) I en stor gryta, häll i olja i botten, häll i cocktailtomaterna och låt dem steka tills de går sönder och börjar släppa ut innehållet. Rör runt lite då och då.
3) Hacka zucchinin och rödlöken i mindre bitar, ha i det också. Rör runt.
4) Häll i hela påsen med krydda. Rör runt. Häll i grädden, rör runt. Beroende på hur krämig du vill ha den, häll i resten mjölk.
5) Ha i den stekta halloumi, rör runt och servera sedan med ris,
TIPS; Hacka lite cashewnötter över just innan servering.
Här nedan hittar du några grytor till som är supergoda! Testa vetja!
Italiensk krämig färsgryta // Kycklinggryta med soltorkade tomater // Krämig kycklinggryta // Het tacochiligryta
Gillar du receptet får Du gärna klicka i det lilla hjärtat längst ned under inlägget.
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Kram Nina