LYXIG KASSLERGRATÄNG

Lyxig kasslergratäng som jag kallar den är väldigt enkel att svänga ihop. Behöver inte så mycket arbete heller, den är godare än arbetet du behöver lägga ned på den kan man säga. Lyxig kasslergratäng känns som en helgrätt även om den funkar ypperligt till vardags. Vill du göra den här lyxiga kasslergratägen lite fettsnålare just till vardags är mitt tips att byta ut ost, creme fraiche och grädde till fettsnåla alternativ.

Ett annat tips är att byta ut kassler mot kycklingskivor eller skivor av fläskytterfilé, faktiskt lika gott! Du kan givetvis även använda ett veganskt alternativ.

Tips på andra goda rätter med kassler:

Herrgårdskassler (den här är fööööör gooood)

• 80 talsrätten kassler i ugn

Ris och kasslerlåda

KASSLERGRATÄNG, 4 p

Tipsar dig om världens godaste ost & skinkpaj med fetaost och min supersnabba supergoda ost & skinkpasta.

Minst 600 g kassler

3 stora tomater

2 dl creme fraiche (valfri fetthalt)

3 dl grädde (valfri fetthalt)

1 dl chilisås

2 msk dijonsenap

1/2 kruka färsk timjan

1 förpackning Valios vitlöksost

Salt & svartpeppar

2 tsk Torkad basilika

3 dl riven prästost (eller någon annan god ost)

Gör såhär:

1) Skiva kasslern i ca 1/2 cm breda skivor. Putsa den lite om du vill. Stek på hög värme i smör tills de fått lite färg på båda sidorna. Lägg skivorna i en ugnsfast form.

2) Skiva tomaterna och lägg en skiva tomat mellan varje kasslerbit. Salta & peppra och ha på torkad basilika.

3) Blanda en röra på creme fraiche, grädde, hackad timjan, vitlöksost, chilisås, dijonsenap och salt & peppar. Häll över kasslern.

4) Toppa med osten, salta och peppra lite ovanpå och så skjuts in i ugnen på 225 grader varmluft. Min var inne i ca 25-30 min. Håll koll, den ska inte brännas men då lite färg.

Ät det med ris och förslagsvis en grönsallad. Sååå sååå gott. Milo mumsade två portioner och sa ”Mamma, det här måste vi laga ofta”. Tony var lyrisk. Riktigt bra betyg! som sagt, du måste testa!

KÖTTRÄTTER

MIDDAGSTIPS

POTATISRÄTTER

SMÅKAKOR

VECKOMATSEDEL

MJUKA KAKOR

Gillar du receptet får du mer än gärna klicka i det lilla hjärtat under inlägget.

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

2009
Subscribe
Notify of
guest

20 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Camilla
Camilla
3 years ago

Oh vad det såg gott ut, det måste jag bara testa, älskar kassler och har ofta dålig fantasi vad jag ska göra för någon rätt.
Men tack vare dig så fick jag ett superbra tips som jag absolut ska göra 🙂
Kram <3

Roger Nilsson
Roger Nilsson
3 years ago

Ser jättegott ut men står 225 grader men hir länge står inte

niiinis
niiinis
Reply to  Roger Nilsson
3 years ago

Åh Sorry, det föll bort. Tills osten smält och gottat till sig. Typ 30 min.

Elisabet Bengtsson
Elisabet Bengtsson
Reply to  niiinis
1 month ago

Du kanske ska uppdatera tiden i ugnen på din sida!👍

Maria
Maria
3 years ago

Tack för tips, det blir kvällens middag! ☺️

niiinis
niiinis
Reply to  Maria
3 years ago

❤️

Yvonne
Yvonne
2 years ago

Hej! Tänkte göra kasslergratäng men det står inte hur länge den skall vara inne i ugnen?

niiinis
niiinis
Reply to  Yvonne
2 years ago

Ca 20-25 minuter

Janna
Janna
2 years ago

Om man byter ut köttet till fläskfilé, hur ska detta tillagas…Samma temperatur? Hur länge i ugnen? Hur tjocka skivor? Tack!

niiinis
niiinis
Reply to  Janna
2 years ago

Då försteker du fläskfilén i skivor först (ca 2,5 cm tjocka), samma temperatur och samma tid i ugnen.

Hans Alehult
Hans Alehult
1 year ago

Den ser väldigt god ut och verkar vara lätt att laga

niiinis
niiinis
Reply to  Hans Alehult
1 year ago

Superlätt! 😍

Susanne
Susanne
1 year ago

Hej
Om jag vill förbereda dagen innan, kan jag hälla på den kalla såsen och låta det stå så i kylskåpet över natten?

niiinis
niiinis
Reply to  Susanne
1 year ago

Går jättebra!

Lasse
Lasse
10 months ago

Var god den blev kasslergratängen

Paulsby Anne
Paulsby Anne
8 months ago

Kan jag byta tomat m ananas? El ev ha båda?

Sören von Perner
1 month ago

Super gott, laborerat med såser många gånger under åren till kassler. Denna var toppen god.

Nästa inlägg

Dagens tips!

20
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x