Fyllda potatisar är underskattat hörni. Går att variera i all oändlighet och kan ätas som de är till en grönsallad, de passar också utmärkt till kyckling, fisk eller kötträtter.
VITLÖK & SKINKOSTFYLLDA POTATISAR, ca 4-5 pers
HÄR hittar du fler potatisrätter
10 potatisar
10 skinkskivor (vanlig smörgåsskinka)
1 liten burk creme fraiche
2 vitlöksklyftor
1 dl riven ost (men mycket smak, t ex prästost eller Västerbottenost)
Gör såhär:
1) Dela potatisarna på mitten, lägg dem på bakplåtspappersklädd plåt. Hacka hål i dem med en gaffel, som att du naggar dem fast tryck djupare med gaffeln.
2) Ringla över olivolja, salt och svartpeppar. In i ugnen på 225 grader i ca 20 minuer eller tills de fått färg och känns klara. Är ju lite beroende på potatisens storlek.
3) Ta ut potatisen och gröp ur innehållet så du liksom bara har skalet kvar. Blanda innehållet med creme fraiche, vitlök, strimlad skinka och ost. Lägg röran i potatisarna igen och grädda ytterligare i ca 10 minuter tills röran fått lite färg. Ät & njut!
Följ mig gärna på min FB-sida HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)