Igår lagade jag en riktigt god rätt med ajvarkyckling, den här är nästan löjligt enkel att laga och sköter sig själv i ugnen. Ajvarkyckling kan man bestämma ”styrka” på själv. Det finns ju starkare ajvar, jag använde den som är mild. Till vår Ajvarkyckling gjorde jag en gurksallad som blev så himla god. Så fräsch och jag kan säga att det blev inte en enda gurkbit kvar.


Tallrik HÄR, bra pris just nu!
Älskar att äta pasta i dessa tallrikar. Robusta och rejäla tallrikar som står i vårt finvitrin men används väldigt ofta.
Mina 10 populäraste kycklingrecept (<klicka)
En salig blandning av kryddor! 😇 Tänker att du säkert kommer fråga var jag köpt fajitamixen ifrån, den köper man HÄR.
Missa inte: KYCKLING & BACONGRATÄNG // MANGO CHUTNEY KYCKLING // KYCKLING I MAGISK SÅS
Till gurksalladen använde jag dessa produkter. Jag som t ex mår bäst av att undvika gluten & soja köper alltid Coconut aminos (<klicka) istället för att använda japansk soja. Den är gjord på kokosblomma och smakar salt/sött på något vis, jättegod! Perfekt till sallader, thailändska rätter och även dippar & såser.
Hade även i lite Tamari (<klicka), denna är glutenfri också), den innehåller soja men på något konstigt sätt klarar jag denna bättre. Lagrad i 6 månader, ekologisk. Perfekt i thailändska rätter, marinader, i matlagning, såser och att ha i riset.
Furikake (<klicka), ett måste hemma i mitt kök. En sesamfrö blandning med lite sälta & norialg i. Smakar lite nötig. Använder den till så mycket. Till avokadomackan, till vanliga mackan, i sallader, i riset, på fisken, till skaldjuren, till asiatiska rätter.
Avokadoolja (<klicka), har mer och mer gått över till att använda avokadoolja. Den är så god, tål höga temperaturer och perfekt att använda istället för annan olja. Hög omega 3 fettsyra innehåll som ger många hälsofördelar. Denna kan du t.o.m. använda i ansiktet och på kroppen. Finns även i en mindre flaska (<klicka).
Här är bunken som jag nämnde ovan. Perfekt för att göra sallad i som ska blandas, bara på med locket och skaka om. Använder massor! De kommer i 3 olika storlekar, den stora brukar jag jäsa deg i också. Så himla smidiga om man får sallad kvar också, bara på med locket och in i kylen. Så användbara!
Har du inte ovan produkter (rekommenderas starkt dock) hemma och ändå vill göra denna gurksallad, så byt ut Coconut amino & Tamari mot Japansk soja, och avokadoolja mot olivolja.
Följ mina sidor:
• Facebooksida – följs av över 360 000 personer, otroligt!!! Dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
• Instagram – följs av över 100 000. Aktiv dagligen i storys, där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.
• TikTok – följs av lite över 4000. Har precis kommit igång med den, TikTok är kul!
• Youtubekanal – Där finns och kommer finnas fler matlagnings/bakningsvideos.
Mer goda recept här på sidan:
• BLOGGENS 40 POPULÄRASTE RECEPT
• KYCKLING I MAGISKT GOD SÅS MED PARMESAN
Mer inspo: RECEPTSAMLINGAR
Tacksam när du gillar & delar mina recept, hoppas ha kunnat bidragit till lite härlig inspiration i köket. ❤️
Kram Nina