Tänkte jag skulle bjuda på tonåringens favoriter. Dessa varma korvbröd svänger du enkelt ihop, du kan dessutom fylla dem med det du känner för, jag tänker att varma korvbröd ju kan vara gott med t ex färdigstekt skivad kycklingfile, mozzarella och pesto också. Tonåringen föredrar sina varma korvbröd enligt detta recept, du bara måste testa!
Annat gott: KORVRÄTTER
I just dessa har jag rökt kalkon, smakar faktiskt nästan exakt som skinka. Har blivit en favorit som pålägg här hemma hos oss. Så tips tips! Finns även rökt kyckling, och också en med pepprig kant om man vill ha lite mer smak.
Denna bordsgrill är det som syns i bilden, toppenbra!
Varma korvbröd
2 korvbröd
4 skivor rökt kalkon
4 skivor ost
1 msk fikonmarmelad
1 tsk chilirostade sesamfrön (se recept nedan eller köp färdigt)
grillkrydda
Gör såhär:
1. Öppna korvbröden och ha på smör på dem.
2. Ha på rökt kalkon, ost, marmelad, sesamfrön och grillkrydda.
3. Stäng igen korvbröden och lägg i smörgås/bordsgrillen. Funkar i våffeljärnet också. Låt grilla tills de fått lite färg och osten smält.
Chilirostade sesamfrön
Chilirostade sesamfrön är jättegott att ha på sallader, kyckling, kött, asiatiska rätter, smörgåsar m.m.
2,5 dl sesamfrön
1/2 tsk chilipulver
1 msk paprikapulver
1 msk kokosolja
2 msk japansk soja
2 tsk honung eller lönnsirap
salt och svartpeppar
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 150 grader varmluft.
- Blanda samman chilipulver, paprikapulver, kokosolja, japansk soja, honung och salt & peppar till en röra.
- Häll i sesamfrö och blanda ihop ordentligt.
- Bred ut på en bakplåtpappersklädd plåt i ett jämt lager.
- Tillaga i ugnen.
- Tillaga i ugnen, här får man jobba lite för sesamfrön kan brännas vid och då smakar dem beskt. Börja med att kolla till dem efter ungefär 4-5 minuter i, rör om och vänta 4-5 min igen och rör om igen. Upprepa detta tills de är helt torra och och de fått en jämn fin färg.
- Låt svalna. Förvara i burk med lock av något slag, gärna i kylen.
Följ mina sidor:
• Facebooksida – följs av över 320 000 personer, otroligt!!! Dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
• Instagram – följs av 98 000. Aktiv dagligen i storys, där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.
• TikTok – följs av lite över 3000. Har precis kommit igång med den, TikTok är kul!
• Youtubekanal – Där finns och kommer finnas fler matlagnings/bakningsvideos.
Gillar du receptet blir jag glad om du gillar det längst ned under inlägget.
Mer inspiration:
Recept på bilden: FLÄSKFILÉSMÖRGÅS XL
Mer goda recept här på sidan:
• BLOGGENS 40 POPULÄRASTE RECEPT
• 10 POPULÄRASTE KYCKLINGRECEPTEN
Missa inte: ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka)
Tack för att du gillar & delar, det gör mig väldigt tacksam och glad! ❤️