25 recept av julrester

Hej fina du och hoppas att din julafton var till belåtenhet, vår var perfekt och alldeles lagom. Kommer ge dig en liten update från vår julafton sen men idag ska jag börja dagen med att tipsa dig om vad du kan göra för recept på julrester. Kanske äter du rester ett par dagar, eller så vill du göra annat av det. Hur som haver så brukar man kanske känna sig lite less efter någon dag och då kan recept på julrester som är något annat kanske komma väl till pass? Själv så är jag inte helt trött på julmaten ännu, men idag ska vi äta det igen så frågar du mig imorgon så kanske svaret kommer vara något annat. Här kommer i alla fall lite matnyttiga tips på recept på julrester.

Vad kan man göra med brysselkål?

Skär upp i mindre bitar och lägg i det i denna supergoda BACONPASTA (<klicka för recept).

Dela upp i mindre bitar och lägg till den i den här fenomenalt goda KORVGRYTAN (<klicka för recept).

Du kan också dela upp dem och tillsätta i denna enkla KÖTTFÄRSGRATÄNG (<klicka för recept).

Vad kan man göra med julskinka?

Gör en Karlssons frestelse (<klicka för recept)

Gör dessa supergoda skink & parmesanfyllda potatisar! Parmesan och julskinka är en supergod kombo.

Gör en härlig pyttipanna med senapskräm.

Laga denna fenomenalt goda ost & skinkpasta av julskinkan.

Denna krämiga skink & potatislåda passsr ypperligt att använda julskinkan till.

Snabba frukosten med julskinka & äggbakelser. Perfekt också om du har okokta ägg över.

Den här goda ost & skinkpajen kan du ha i både julskinkan och olika ostar som fått vara med på julbordet.

Gör en julskinkestroganoff – oväntat gott alltså!

Gör en härlig varm julskinkesmörgås med senapskräm, väääääldigt gott!

Gör min snabba pizza med deg utan jäst och fyll med jusnkinka.

Den här ris & kasslerlådan blir lika god om du byter ut kassler mot julskinka.

Gör 3 minuters lyxpasta på julskinka.

Härliga Quesadillas av julskinka blir ju bara så smaskigt!

Vad kan man göra med risgrynsgröt?

Byt ut risifruttin till julgröten till dessa underbara pannkakor, galet gott!

Vad kan man göra med grönkål?

Den här fantastiska ugnspannkakan med grönkål får du inte missa, den kan du ha i julskinkan också.

Har du aldrig testat gräddkokt grönkål så är det hög tid nu. Gott som tillbehör.

Denna farligt goda Smördegspizza med grönkål är en 10 poängare.

Testa göra smördegspiroger med vitlöksgrönkål i, såååå gott!

Den här äppelsalladen med grönkål är en höjdare också, ätit massor massor av den här.

Vad kan man göra med lussebullar?

Ja förutom att äta upp dem eller frysa in dem så kan du faktiskt göra lite roligt med dom också.

50 g smör

2,5 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

1 krm salt

1 ägg

2,5 dl mjölk

Gör såhär:

1. Smält smöret, låt det svalna lite.

2. I en bunke, blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker.

3. Vispa sedan i ägg och mjölk i mjölblandningen, rör om till en slät smet. Häll seda i smöret, rör om.

4. Dela lussebullarna så det blir en under och överdel. Hetta upp våffeljärnet. Smörj med smör till den första lussebullen.

5. Doppa lussebullarna i våffelsmeten och grädda i våffeljärnet tills de fått fin färg!

Servera med lättvispad grädde och blåbärssylt förslagsvis.

Du kan göra fattiga riddare fast använda lussebullar istället.

Du kan torka dem till lussebulleskorpor. Det gör du enkelt genom att sätta ugnen på 100 grader (över undervärme). Skär sedan lussebullarna i ca 1,5 cm tjocka skivor. Lägg på bakplåtspappersklädd bakplåt, torka i ugnen i ca 1,5 timme. (90 min). Vänd dem efter halva tiden ungefär. Det är olika på hur lång tid det tar i alla ugnar, men håll koll.

Nu ska jag sätta igång dagen här. Vi hörs sen igen!

Kram Nina

6
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Lucka 24 – julkalender

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x