Innehåller annonslänkar

FREDAGSLISTAN

Godmorgon Fredag, veckan har gått snabbt och det ska bli skönt med lite helg igen. Känner mig låg och sliten men det ska väl en Fredag kunna råda bot på, kanske är vi fler som känner oss lite dränerade. Idag är det i alla fall Kanelbullens dag och jag ska alldeles strax starta dagen med att baka kanelbullar. En viss tonåring i huset ville ha kanskebullar efter skolan idag, inte oss emot. Tänkte jag skulle baka ett nyttigare recept på kanelbullar också, ska bli spännande att testa.

FREDAGSLISTAN

Humör idag?

Som sagt, dränerad och sliten men uppfylld & glad över ett väldigt fint fikamöte jag hade igår. Var på Svedjan bageri i Zinkensdamm och oj så goda kardemummabullar. Tips tips om du har vägarna förbi.

Efteråt tog jag en promenad ute på Djurgården, hösten är verkligen som allra vackrast just just nu. Det är nu det känns som att luften är som friskast, träden som vackrast och solen orkar fortfarande rätt högt upp dagtid. Så hörni vänner, njut allt ni kan nu.

Dagens planer

Kanelbullar (<recept)

Jobb står på schemat och baka kanelbullar, ska du baka kanelbullar? Jag har ju blivit en van kanelbullebakerska sen vi drev vårt lilla café ute på landet. Lätt att bli det när flera hundra bullar skulle bakas varje dag. 😇 Sedan ska jag städa och göra fint för helgen, köpa en fredagsbukett på ICA och sen ta Fredag.

Helgens planer

Vi ska göra i ordning altanen för vintern. Ja det pysslar vi med just nu. Stuva undan alla möbler och allt som har med sommar att göra. Trädgården ska göras klar för höst. Finns så mycket fin inspiration på Pinterest, kolla gärna där. Själv har jag skapat någon form av moodboard på hur jag skulle vilja ha känslan i trädgården i höst.

Solcellsbelysning (<klicka)

Så fint att hänga upp i trädet eller varför inte i hörnet av något tak man har hemma, fint att hänga mot en vägg på huset också. När solen inte riktigt räcker till är det fint att byta ut mot batteridrivna ljusslingor som går på timer.

Eldstad (<klicka – bra höstdeal nu)

Denna härliga landade hos oss i veckan. Den här ska vi elda i under hösten & vintern. När alla utemöbler är borta så ska jag behålla 2 stolar som jag ska klä med fårskinn och filtar, sedan ska vi tända en brasa i vårt lilla eldfat på trädgårdsplattor på altanen och så ska vi sitta och mysa där under en varsin filt och dricka kaffe eller varm choklad.

Konstfäll (<klicka)

Den här var fin om man nöjer sig med oäkta, tyckte färgen var så himla fin. Så fint att lägga i en stol och värmer lite också.

Gosig varm pläd (<klicka – REA)

Härliga plädar att lägga i stolarna också. Kan du se hur vi ska sitta där och kura en solig dag, det kan jag. Så mysigt.

Ljuslykta (<klicka)

Såna här fina lyktor med antingen batteriljus som går på timer eller äkta ljus ska stå vid vår lilla höstmyshörna också. Det där med ljus gör man som man känner och orkar, batteriljus är ju överdrivet skönast. Bara byta batteri nångång då och då så sköter de sig själv.

batteriljus (<klicka)

Såna här batteriljus från Star Trading har jag hur många som helst. Gillar dom för dom ser äkta ut. Kampanj på dessa just nu. Finns i massor med olika varianter.

Ja det var helgens planer det, haha….och min moodboard på hur jag vill att min myshörna ute ska bli.

Veckans selfcare

Ja jag har startat en ny Instagramsida där jag får pyssla med det som är en stor del av mitt liv. Den spirituella sidan av mig. Där bjuder jag på hälsosamma mat & bakrecept, där tipsar jag om hur du mitt i vår värld full av stress och brus faktiskt hittar ett lugn, och kanske sidor av dig som du inte trodde fanns. Eller sidor av dig som du kanske behöver hitta tillbaka till för att mota bort stress och känslan av otillräcklighet. Där berättar jag också om min egen resa, hur jag försöker hitta lugnet, kärleken till mig och känna mig tillräcklig och bra som jag är. Hur man motar bort negativa tankar och byter ut dem mot positiva. Jag berättar också mer om kristaller, rökelser och meditation som är en del av mitt liv. Ja men sånt. Du är såklart varmt välkommen dit. Almaholy heter den, Alma betyder själ på spanska.

Almaholy – (<instagramsidan)

Favoritfrukter/mellis/ibland middag just nu

Semmelgröt (<klicka)

Har du inte testat semmelgröt tidigare, omg då måste du. Detta är så gott så man ramlar baklänges alltså. Det är som att äta en alldeles fantastisk efterrätt. Jag brukar också klicka i en stor klick med mandelsmör(<klicka – har du inte testat tidigare så MÅSTE du, supergott i yoghurttallriken med müslin också).

Berätta något som gör dig glad

Den här killen! Snart fyller han 16 år, kommit in fint i gymnasiet och hade turen att även komma in på linjen han valde. Han går försäljning & marknadsföring. Min minsting som snart är vuxen han också. Man undrar bara var tiden tar vägen? Jag är inte riktigt redo för det känner jag, samtidigt som det är så roligt att följa honom. Världens roligaste humor, han är bland de snällaste av själar som vandrar på jorden. Just nu verkar det som han ärvt bådas våra allra finaste sidor. Visst är han tonåring han också precis som alla andra. Han har ärvt mitt temperament (oops) så lite caramba finns det i honom också. Och visst kan han driva oss till vansinne. Haha…. Men han är en sån ren själ. Åh herregud så mycket man kan älska sina barn alltså, det är nästan överväldigande emellanåt. Imorgon ska ha ut och fladdra med vänner och det känns som en bit av mitt hjärta följer med, denna oro man alltid har över sina barn. Men herrejisses så glad han gör mig, och vad glad jag är att vi beslutade oss för ett gemensamt barn jag och Tony. Utan honom, ja det hade ju inte gått.

Dagens tips

Skönaste jeansen (<klicka)

Vill du ha ett par galet sköna jeans så har jag världens bästa tips! Dessa, det är som att gå i mysbrallan. Dom är lite långa för mig, ska sy upp dem efter jag tvättat dem.

NIIINISOKT24 = 33% rabatt på dyraste varan, 5% på redan rabatterade varor

Loafers (<klicka) // Byxor (<klicka)

Dessa Loafers är från mitt favvomärke, det märket gör så otroligt sköna skor. Alltid mjuka inuti och jag med mina ryggproblem måste alltid tänka på att skor måste vara mjuka och sköna. Dessa är tipptopp sköna!

Byxorna är mina absoluta favvisar (sorry för att jag inte har tillräckligt bra bild när jag har dom på mig, ska ta det). Det är resår bak i midjan, så dom är så sköna på. Superhärligt lite tyngre material som jag älskar på byxor. Så tips tips!

NIIINISOKT24 = 33% rabatt på dyraste varan, 5% på redan rabatterade varor

Helgens middagstips!

Smörstekt torskrygg med champinjonsås (<klicka)

Gillar du torskrygg så måste du testa den här rätten, det är så gott så det går knappt att sluta äta. Såsen är ”to die for” och den passar ypperligt även till kötträtter så vill du hellre äta en god köttbit funkar det hur bra som helst till.

Tips på helgens fix

Gör en fin höstplantering. Jag har några korgar som är gjorda för att plantera i som jag ska fylla i helgen. Tipsar dig också att snickra ihop en blomlåda. Den är busenkel att få ihop och jag vet inte hur många jag gjort. Fundera på och kika om jag hittar överbliven virke i helgen och så ska jag nog snickra ihop en igen. Så trevligt att ha stå utanför dörren. Men ska nog göra en träfärgad denna gången.

Önskar dig världens bästa helg!

Kram Nina

20
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Guldkant inför helgen!

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x