Innehåller annonslänkar

FREDAGSLISTAN

Då var det Fredag igen då hörni, en väldigt dränerande vecka för mig på många sätt. Ibland blir man bara så själsligt slut, så är det. Men idag är det Fredag och det nalkas helg. Här förväntas norra Europas gråaste och regnigaste dag såg jag på väderkartan, men man kan ju alltid förgylla tillvaron inomhus istället. Ni vet, tända ljus, gott att äta, bra på TV:n i form av film eller serie kanske. Man får göra det bästa av det, ni som älskar höst kanske tokmyser just nu. Här kommer i alla fall veckans Fredagslista.

FREDAGSLISTAN

Humör idag?

Well well, en tuff vecka går mot sitt slut så jag är rätt trött och sliten, och vädret kommer inte direkt bjuda på trevligheter heller. Ska försöka vara lite extra snäll mot mig själv ändå. Dock så har jag ett utkast som ska in idag så jag ska jobba med det hela dagen, kan vara skönt att borra ned huvudet i jobb och sen ikväll bara släppa allt och ta helg ett par dagar. Det ser jag fram emot.

Vittvätt (klicka) // Kulörtvätt (<klicka) // Tvättkorg (<klicka) – finns i flera olika storlekar

Dagens planer

Jobba hela dagen med mitt utkast. Kan skvallra om att det handlar om tvättstugan bland annat. Var förresten förbi Mio igår och blev så inspirerad att göra om i tvättstugan när jag såg dessa. Så mig hittar man i tvättstugan den största delen av dagen. Ser nämligen ut som en bomb bräserat där inne, en välbehövlig genomgång och städning behövs för att få ihop mitt samarbete.

Allt gott till kräftskivan (<klicka)

Helgens planer

Den här helgen bjuder på match för Milo ikväll. Imorgon ska vi äta lite kräftor ihop med Tonys familj, på Söndag drar vi till storstan och kollar fotboll. Så ungefär. Vi ska också hinna med att ställa vår trädgård i höst/vintervila. Jag har planerat en så mysig hörna på vår altan i vinter som jag hoppas att vi kan sitta mycket i. Det ska kunna grillas korv i vinter m.m. Ska visa er såklart när det är klart, hoppas kunna inspirera fler att göra mys för vintern så man kanske kan tillbringa mer tid ute.

Tipsar dig om världens bästa långa täckväst (<klicka) som jag har på mig på alla promenader, går att knäppa upp nedtill så den är behaglig att gå i men ändå värmer skönt utan att vara för varm. Den är på REA nu och finns också i färgen kamel som också är så snygg. Om du undrar vilka skor jag har så är det: asics gel cumulus 25 nagino, supersköna promenadskor.

Veckans selfcare

Ja den här veckan har jag suttit vid vattnet och tankat energi. Det är verkligen en plats där jag kan sitta länge och bara se ut över vattnet. Där släpper jag ofta ut känslor – alla slags känslor faktiskt. Där tankar jag nu energi och där känner jag mig alltid så lugn. Bor du nära vatten så ta gärna en tur dit och tanka lite energi eller bara sitt och var dig själv. Det är så härligt och för mig känns det som att gå och sätta sig med en fin vän.

Mugg // Frukostskål (<klicka) – Älskar mina muggar och frukostskålar, har assietter (<klicka) också för de morgnar man vill äta smörgås också.

Favoritfrukost just nu

Fortfarande insnöad på denna granola (<klicka) men i helgen ska jag göra min egna. Den hittar du recept på HÄR. Den är också så god! Den här ovan brukar jag handla när den är på kampanj. Den är supergod och något tonåringen också gillar.

Berätta något som gör dig glad

Åh vår lilla Majlis. Alltså, jag har varit nära att gå in i väggen för detta stora bekymmer vi haft med vår katt. Allt eskalerade till oanade höjder i maj 2023, då när min rygg pajade för andra gången (tydligen vanligt att stressade katter blir ännu värre om något förändras hemma). Majlis började slicka av sig håret frenetiskt, på magen, på bakbenen och i ”armhålorna”. Hon blev ännu ängsligare och helt sönderstressad. Jag försökte med ALLT, då överdriver jag inte ens. ALLT. Jag har läst mig sömnlös på allt kring katter som har det såhär, plöjt amerikanska sidor och frågespalter för att få några svar. Den första veterinären vi var till viftade lite bort det här och skrev ut antidepressiva som vi försökte ge henne. Slutade i ännu värre stress, hon vågade inte ens vara nära oss till slut. Sån oerhörd sorg! Jag har kämpat med det här så ni anar inte, gråtit floder och känt mig så hjälplös. Stackars stackars katt.

För någon månad sedan var vi till en ny veterinär. En alldeles underbar veterinär som hade full förståelse för oss alla, jag stod och storgrät hos henne för jag har varit så rädd att vi måste ta bort henne om hon mår fööör dåligt. Men hon ville att vi skulle prova lite grejer först, men att jag skulle vara beredd på att det kan bli så att det skulle vara bättre att låta henne somna in, hon förklarade för mig att ibland blir det såhär med ängsliga katter och då är det så.

Här på bilderna ovan kan du se att hennes lilla mage har börjat få sitt hår tillbaka, vi har en helt ny katt sen vi var där. Hon har skrivit ut ångestdämpande och kortison. Nu håller vi på och balanserar doser och testar att fasa ut kortisonet för att se hur hon reagerar då vi tror att hon också drabbats av allergi. Så där är vi nu, vi provar oss fram men än så länge funkar allt toppen. Vi har en lugn harmonisk katt som njuter av livet.

Ni anar inte hur glad det gör mig, det här har varit så otroligt jobbigt på alla sätt, ännu jobbigare när själva livet ger en massa saker samtidigt att kämpa med. Så gissa om detta har varit en lättnad.

Klänning (<klicka) – superbra REA på den nu, fin. // Stövlar (<klicka) – REA! På Ellos har jag en rabattkod som ger dig 33% på dyraste varan och 5% extra på redan nedsatta.

Dagens Tips

En riktigt skön höstoutfit om du frågar mig, perfekt och superskön klänning som är sådär supermjuk. Älskar den! Finns även i beige. Stövlarna hade jag på mig en hel dag första dagen jag fick hem dom, inga problem alls, hur sköna som helst! Kan verkligen rekommendera! Båda på REA just nu.

Helgens middagstips!

Tipsar dig om denna goda kötträtt. Fläskytterfilé i baconsås (<klicka) har varit en riktig höjdare när man kollar besöken på recepten. Så tips tips om du vill njuta av en riktigt god kötträtt.

Helgens fix

Kanske har du fortfarande äpplen kvar i trädgården, annars så är det ju fortfarande väldigt bra pris på äpplen i butik så vill du göra en riktigt god äppelmos i helgen kan jag tipsa dig om denna. Klicka HÄR för recept!

Nu ska jag fortsätta jobba med mitt utkast och tvättstugan! Vi hörs sen igen!

Kram Nina

9
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ines
Ines
13 hours ago

Så skönt att kisse mår bättre. Jag vet precis hur jobbigt det är när ens lilla ludna familjemedlem inte är hundra. Håller tummarna för att Majlis forsätter att må bra <3

Nästa inlägg

Snabba TEKAKOR

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x