Innehåller annonslänkar

Tisdagslistan

Eftersom Tisdag numera kvalat in på veckans tråkigaste dag ska jag göra allt jag kan för att ”hotta upp” den lite. Men, som alltid…. Jag är alltid ärlig hur jag mår och vad jag känner så det återstår att se hur upphottad den blir. Men ni vet, livet har sina upp och nedgångar. Apropå tisdagar, en stor studie gjord i London, visade att 22000 som ingick i studien faktiskt hade sämst humör på tisdagar. Så något ligger det ju i att tisdagar är lite blä! Här kommer dock en tisdagslista.

Hur mår du idag?

Jag är rätt låg för tillfället. Försöker dock hitta positiva saker i det mesta som jag tar mig för. Du vet, tänka ”Jag fick i alla fall ihop 4 timmars sömn istället för 3” kind of thing. Jag försöker också tänka positivt även kring de svåraste & tyngsta sakerna i livet.

Hur ser du på Tisdagar?

Nej men fyyyyyy! Typ så. Måndag är lite nystartsdag och nytt. Onsdag är Lill-Lördag, torsdag är dagen innan Fredag så då börjar det kännas som helg redan. Fredag behöver väl inte ens nämnas, hur härlig? Lördag & Söndag är favoritdagarna. Därför behöver jag romantisera brallorna av Tisdag för den bara ligger där och typ luktar illa. Det är de jag försöker göra med det här inlägget, det vore väl tusan om det inte gick? Jag kan väl i varje fall försöka.

Om du fick shoppa något fint idag vad skulle det vara?

Jag kvistade förbi Kappahl häromdagen och fotade faktiskt ihop en liten önskelista där. Jag brukar göra så och sen får jag kolla vad jag redan har i garderoben, sätter ihop outfits och sen kan jag utgå ifrån vad för fint som ska få hamna där. Ska göra en riktig utrensning där nu är tanken, vet inte om jag kanske ska ha en bloppis? Vi får se? Tänkte du skulle få ta del av min önskelista i alla fall.

Superkär i denna jacka (<klicka)

Alltså wow, blev kär vid första ögonkastet. Det här är nog en jacka som man kan ha sen för resten av livet tänker jag. Så snyggt till mycket, byxor, kjol, jeans. Säkert väldigt varm & skön.

Fina stickade tröjor (<klicka)

Användbara höst & vinter. Älskar kragen, både fin och bra när höstvindarna börjar leta sig in under jackan. Skyddar fint!

Så fin tyllkjol (<klicka)

Sammetsresår i midjan och bara så fin rosa färg, mycket finare i verkligheten. Den fanns också i en krämvit som också var fin. Men fastnade alldeles extra för den här fina rosa.

Skön & supermjuk tröja (<klicka)

Passade perfekt i färg till tyllkjolen. Så otroligt mjukt material som inte kliar alls. Så gosig att ha under jackan/kappan i höst och vinter. Matchar perfekt som sagt till den snygga tyllkjolen.

Mjuk & skön jacka (<klicka)

Så himla fin, också ett väldigt skönt och mjukt material. Känns nästan som en kofta som man slänger på sig. Finns i beige också.

Årets skönaste kofta (<klicka)

En ljuvlig lång kofta som kommer rädda en de kallaste dagarna i vinter, så himla mjuk och alldeles underbart att det fanns fickor på den också. Fanns i grå också.

Vad blir det för middag ikväll?

Jag har tagit fram lax ur frysen så ikväll blir det Asiatisk lax med vitlökssås och råris. Detta är så gott och nu var det ett tag sedan vi åt det, en riktig familjefavorit här hos oss. Känns som det kanske får bli en efterrätt också så den här tisdagen får en liten guldkant.

Efterrätten får bli en goding som är enkel att svänga ihop. Inte så värst onyttig heller så man kan avnjuta den med gott samvete. 😅

Snabba nyttiga äppelpajen (<klicka)

Den här svänger du ihop i ett nafs, det blir så gott förstår du så man har svårt att sluta äta. Jag brukar gå och nalla hela kvällen av den sen.

Vad är du tacksam för?

Min familj, låter så klyschigt. Men jag har verkligen en sån fantastisk familj. Är så otroligt tacksam för dem i mitt liv.

Hur var helgen?

Den gick snabbt. Swosh sa det så var det Söndag kväll. Förstår inte var dagarna tar vägen, känns som jag är i en centrifug stundtals. I Söndags kollade vi Milo när han spelade match, vi fick underbart väder!

Lyxen att mitt i September ändå stå och svettas i sina jeans och sin luvtröja då tempen visar 17 grader i skuggan och solen formligen vräker ned på oss. Ljuvligt!

I Lördags bakade jag äppelkaka (kommer recept) och sen åkte vi ut till mina svärisar för en fika. Dom har en supermysig stuga ute i trädgården som passar perfekt för en fikastund.

Tonys bror med familj kom också över och fikade med oss. En riktigt mysig kväll och vi satt kvar till mörkret och kylan kom. För herreminjee så kallt det blir på kvällarna nu. Brrr!

Efter Milos match på Söndagen var det dags att åka ut till mina föräldrar. Vi satt i uterummet och såg den ljuvliga solnedgången som var. Blev absolut inte sämre av att bonden kom med skördetröskan och liksom satte pricken över i:et för den här höstdagen.

Sugen på något nytt till köket?

Jag var in till Hemtex. Såg den här underbara burken i keramik med lock. Den skulle passa så himla fint till t ex mjöl eller socker. Du kan gräva ur den med decilitermått så perfekt för det ändamålet. Såklart lika bra till andra skafferivaror som havregryn, pasta eller ris.

Burk med lock (<klicka)

Den är mycket större än vad man tror! Finns också en gul mindre burk (<klicka) som skulle vara väldigt fin bredvid på köksbänken.

Ett mentalt värdefullt tips för en Tisdag?

Byt fokus & tänk positivt om något. Hittade en artikel HÄR som handlade hur man kan göra vardagen roligare och läste så intressant om våra hjärnor.

Idag, jämfört med förr i tiden, så matas vi av så otroligt mycket intryck hela tiden. Vetenskapen har räknat ut att det handlar om ca 2,1 miljoner intryck per sekund under vår vakna tid. Det gör det otroligt svårt för oss att sortera och prioritera exakt vad det är som vi tar till oss. Hur sjukt?

Det finns inte en chans att hjärnan ska klara av att hantera allt som utan avbrott sköljer över oss, men vet du en sak? Alla intryck är i grunden helt neutrala. Det är först när du bearbetar dem som de får ett värde, en mening och en innebörd. Det är också du själv som väljer vad av allt som strömmar genom din hjärna, du ska fokusera på.

Orsaken till att vi oftast har lättare för att fokusera på negativa saker än på positiva, är att många har så dålig självbild och ofta dröjer sig kvar i ett långvarigt negativt sinnestillstånd. Vi fokuserar helt enkelt på allt negativt.

Du väljer själv vad din hjärna ska uppmärksamma och det som du sätter fokus
på blir då också verklighet. Lär dig att byta fokus när du känner att du börjar måla in dig i ett hörn och bara låter de negativa tankarna gå runt, runt, runt. Det gör du genom att byta miljö (antingen för stunden, för dagen eller för en längre tid), läsa något du tycker om att läsa, lyssna på din favoritmusik, se en film som får dig känna feelgood känslor i kroppen, prata med människor som du vet brukar ha en positiv inverkan på dig och ger dig energi är några tips att ta till när de negativa tankarna går för mycket plats.

Tips att göra en tråkig Tisdag?

Ta en promenad idag/ikväll. Leta dig ut i en skog någonstans och hitta en snygg rejäl gren. Sätt den i en stor vas och ställ någonstans på ett golv där hemma. I den kan du sedan hänga en fin ljusslinga som kommer ljusa upp ett mörkt hörn och ge dig lite härlig myskänsla.

Tipsar dig om denna fina ljusslinga (<klicka)

Den här ljusslingan är jättefin och ger perfekt ljussken. Så mysigt och snyggt samtidigt.

Dags att ta tag i denna Tisdag, önskar dig en fin dag!

Kram Nina

23
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ellinor
Ellinor
2 days ago

Tack för alla fina klädtips, och pepp! Håller verkligen med om tisdagar. Alltid varit den tråkigaste dagen i veckan, fyller ingen funktion alls🙂. Ska försöka tänka lite mer positivt kring den och försöka hitta på lite roligt på tisdagar. Ha en fin tisdag❤️

Nästa inlägg

Veckomatsedel v 38

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x