Godmorgon Lördag! Ja men vill du ha ett riktigt gott bröd till frukost så ska du verkligen testa dessa georgiska frallor. Alltså, halleluja vilket bröd. Det här bakar jag i omgångar här hemma för familjen bara älskar det. Så busenkelt och herreminjeeee så gott alltså. Detta är ett Georgiskt bröd som kallas för Tonis Puri och klassiskt så gräddas detta i en stor lerkrukeugn, bröden liksom ”klistras” fast på väggarna i den skollheta ugnen och blir till dessa magiska georgiska frallor. Invändigt påminner de galet nog om surdegsbröd med de stora porerna och konsistensen. Jag hörde att dessa även skulle gå att baka i vanlig ugn varför jag bara blev tvungen att testa så här kommer receptet på galet goda georgiska frallor. Du MÅSTE testa detta alltså, på pricken magiskt härligt!
Missa inte: Över 100 brödrecept (<klicka)
Jag tänker att man även kan äta dessa bröd som pitabröd, tänk dig att äta hemmagjord kebab med rödlök, sallad, tomater och goda kebabsåser i. Recept HÄR och HÄR. Gör nog succé det också!
Mer inspiration: 10 supergoda frallor (<klicka för recept)
GEORGISKA FRALLOR – TONIS PURI, 12 bröd
Kika gärna på mitt underbara långpannebröd HÄR
Kika gärna på mitt morotsbröd i långpanna HÄR
INGREDIENSER:
ca 1,25 kilo vetemjöl
2 msk salt
0,75 msk socker
1 påse (14 g) torrjäst (har du inte det funkar det med 1 pkt vanlig jäst)
8,5 dl ljummet vatten
Gör såhär:
1) Blanda allt mjöl, salt, socker och torrjäst i bunken.
2) Häll på vattnet och jobba ihop degen så den blir smidig och släpper väggarna i bunken, låt sedan degen jobba i ca 5 minuter i köksassistenten. Bakar du degen för hand så knådar du den i 5 minuter också.
3) Jäs degen i 1,5 timma under bakduk.
4) Sätt ugnen på 250 grader. Ställ in en ugnsplåt i ugnen så den får värmas upp ordentligt.
5) Forma degen till knytnävsstora bollar och kavla ut dem till avlånga stora bröd. De ska vara ca 0,5 cm tjocka. Man kan också trycka ut dem med händerna. Låt jäsa på bakplåtspapper i 30 minuter till. Jag fick plats med 3 stycken bröd på varje bakplåtspapper.
6) Ta ut plåten ur ugnen och lägg bakplåtspappret med bröden på plåten och skjuts in i ugnen, jag gräddade i mitten av ugnen. Grädda i ca 7-10 minuter eller tills de fått fin färg. Ta ut och låt svalna innan du skär upp dem med en snitt och äter med smör och valfritt pålägg. HALLELUJA så gott!
Hoppas detta bröd ska göra samma succé som det gjorde hemma hos oss! Alltid härligt när man hittar ett recept som faller alla i smaken.
Havregryn och sirap och du får ett bröd du sent ska glömma! (<klicka för recept).
Receptet här ovan kan jag skvallra om att det vill du inte missa, fullkomlig jättesuccé här hemma när de fick smaka första gången! Perfekt att göra smörgåstårta på också.
Annat gott bröd
• Lantbröd
Gillar du receptet blir jag jätteglad om du gillar det under inlägget!
Finns massor med andra recept här på bloggen. Enkla mat och bakrecept, härliga tilltugg och mycket mer. Kika runt och få ännu mer inspiration. Här nedan tipsar jag om annat som du kan hitta i receptväg.
Missa inte: BLOGGENS 40 POPULÄRASTE RECEPT
Mer goda recept här på sidan:
• Populäraste kötträtterna på min sida
• 10 populäraste kycklingrecepten
• 20 lättlagade matrecept klara på under 30 minuter
Fler recept: ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka)
Följ mig gärna så du inte missar något:
Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.
Wow så fina de ser ut! Har du provat att frysa dem?
Går fint! 😍