Innehåller annonslänkar

Fredagslistan

Fredag igen och med den även en Fredagslista. Så fort veckorna går hörni, augusti har gått i ett nafs ju. Kan knappt fatta att på Söndag är det redan September. Man måste komma ihåg att försöka vara i nuet ändå, sitter man ute i solen på altanen och dricker en kaffe behöver man stanna upp och inte tänka nånting. Bara ta in det goda kaffet och det smakar i munnen, solen som värmer mot sin hud, känslan i ryggen av att luta sig mot stolsryggen….ja men du fattar! Viktigt när det känns som tiden rusar. 😍

FREDAGSLISTAN

Humör idag?

Helt uppfylld och glad efter en hektisk och rolig vecka. Fortfarande glad att ha fått den största kramen av en av favoritpersonerna på jorden. Ni vet ju att Ernst alltid varit en husgud.

Dagens planer

Idag ska jag göra fredagsgöror. Fota samarbete, jag ska skriva texter till samarbete, skriva recept. Jag ska helghandla – den roligaste handlingen om ni frågar mig. Jag vill handla nya kuddar till soffan, få in lite murr murr och mys. Jag ska planera en ny tavelvägg bakom soffan. Jag ska Fredagsstäda – överväger fortfarande att skaffa hemstäd men får inte arslet ur. Vet inte om jag ändå kommer städa innan dom kommer hem hit? Onödigt i så fall, ni som har hemstäd? Hur gör ni?

Helgens planer

Vi skulle på Tonys brors 40 årsfirande men sjuka i familjen satte stopp för det. Milo har fotbollsmatch på Söndag, det är det enda planerade faktiskt. Så en öppen helg med vad det nu innebär. De spontana helgerna brukar bli härliga.

Veckans selfcare

Har under den senaste tiden haft ett favoritmärke på rökelser, ja jag kör ju rökelser nästan varje dag här hemma. Det gör att jag kommer ned i varv, får en stund för mig själv på morgonen där jag bara landar i mig själv och låter dagen starta lugnt. Har gjort underverk nu under tiden jag haft så mycket smärta. Hur förvånad blev jag när jag igår hittade denna monter på Formex och han, Reine Walfridsson, som introducerade rökelsemärket jag älskar i Norden, och faktiskt idag är Norra Europas största återförsäljare, var där. Kändes bara så häftigt att få träffa honom in person. Kände inte igen honom till utseendet men efter vi pratat en stund så framkom det, mindblowing på något sätt.

Vill bara snabbt introducera mina favoriter på dessa rökelser, kanske hittar du också någon som du behöver för inre välmående?

En rökelse funkar som så att du helt sonika tänder den bara och blåser ut elden, sedan står den och pyr och släpper ifrån sig en välbehaglig doft. Jag har olika rökelsehållare som de står i. Mycket trevligt! Och detta blir mer och mer populärt även här i Sverige. I Indien, Spanien, asiatiska länder osv har det ju funnits redan i tusentals år.

Mina favoriter just nu:

Lavendel (<länk) – Lugnande, renande, läkande och skyddande. En perfekt rökelse att ha i badrummet när du ska bada, vid sängen när du ska sova då den är så lugnande. Det är även Palo Santo i dessa rökelser.

Yagra (<länk) – En favorit som doftar lite citrus, perfekt att köra på morgonen när du vill bli pigg och fräsch och få in lite härlig vibe för dagen. Yagra sägs locka till sig välstånd, öppna nya vägar, rensar negativa energier och andlig harmoni.

Myrra (<klicka) – En varm, söt doft som påminner om trä. Perfekt att ha när du t ex har städat och vill fortsätta ha en fin hemtrevlig doft. Detta är min fredagsdoft. Myrra används som en rökelse som renar platser, rum, föremål och människor. T ex om du umgåtts med människor som dragit mycket energi, då är det perfekt att köra denna. Myrra sägs också ge dig positiv energi och gör så du känner dig klar i skallen och har enklare att ta beslut. Perfekt vid klimakteriet! 😍

Jag är inte sponsrad eller detta är inget samarbete, hade dessa rökelser hemma redan. Vill bara ge dig ett genuint härligt tips på self care! 😍

Mugg // Frukostskål (<klicka) – Älskar mina muggar och frukostskålar, har assietter (<klicka) också för de morgnar man vill äta smörgås också.

Favoritfrukost just nu

Helt besatt av denna granola (<klicka) just nu! Detta är såååå gott, alltså ett av mina absoluta favoritsmaker är salted caramel. Blev nyfiken på denna granola och tänkte först – ”Men fyyyy, kan det vara gott?” Å ja, det är sååå gott! Äter du den till vaniljyoghurt är det som att äta en efterrätt. Till den här frukosten dricker jag kaffe. Perfekt och något jag ätit hela veckan!

Berätta något som gör dig glad

Glad & väldigt stolt faktiskt! Äntligen genomförde Tony sitt första lopp. Han har pratat om det i många många år men aldrig tagit sig för. Det var så himla härligt att se honom genomföra det här loppet till slut. 1 mil i den tuffaste gruppen i Blodomloppet. Loppet var i Västerås och självklart åkte vi dit för att titta på honom. Mamma & pappa var också med.

Han stack iväg med nästan 1000 deltagare i hans grupp. Så spännande det var att stå och vänta på honom. Allt under 47 minuter är jag supernöjd med sa han. Efter 35 minuter började jag vänta vid mållinjen. In kom han sen på 44:28. Helt slut tillsammans med många andra som låg och flåsade, såg en som spydde rakt ut vid mållinjen. Folk tar ut sig alltså. Han kom på en 94:e plats och kände att han hade mer kvar att ge. Han tyckte att han tog det för lugnt det första 6 kilometrarna och hade kunnat gå på hårdare. Men det tar vi vid nästa lopp sa jag! 😇 Så stolt över honom!

Blus // Kjol (<klicka) – Så härliga plagg, känns högkvalitativa och kjolen faller så fint! Blir inte skrynkligt och jag bara älskar färgerna!

Dagens Tips

Just nu har MQ Marqet medlemsdagar med 20% rabatt om du handlar för över 500kr. MQ har blivit en ny favvobutik. Gillar märket Stockh lm (<klicka) – hittar alltid något snyggt i det märket. Kolla också in Stockh lm STUDIO (<klicka), riktigt Nina-märke! Älskar det och har många plagg från just det märket.

Helgens middagstips!

Tacostavar med Pico De Gallo i tortillabröd (<klicka för recept) – vill du göra helgens tacos i lite annorlundare tappning så kan jag verkligen rekommendera detta! Wow – det var så galet gott med pico de gallon i och så min vitlökssås till. Testa!

Helgens fix

Ett tips på vad du kan fixa med i helgen är att göra denna gudomligt goda äppelmarmelad (<klicka för recept). Detta är så gott så det är inte klokt! Du kan äta den på rostbröd, i bakverk med smördeg, gott till stek också…testa det istället för gelé! Perfekt gott och höstigt!

Det blev en lååååång Fredagslista idag! Det var mycket som skulle få plats i min lista. Önskar dig en fin fredag och helg ifall du inte kkkar in mer idag. Senare idag dyker det upp en Fredagsdrink och kanske lite annat kul.

Kram Nina

26
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Fläskytterfilé med Baconsås

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x