Kristinehamns guldkorn DAG 1

Reklam för Visit Kristinehamn

Hej på er, jag var på jobb i Kristinehamn i dagarna 3 och landade här hemma i Lördags eftermiddag. Vi blev verkligen så otroligt fint omhändertagna, på alla sätt. Detta var något jag gjorde i samarbete med Visit Kristinehamn, de vill nå ut till fler med sin vackra stad. Så i torsdags förra veckan for vi iväg glada i hågen. Spelade bra musik i bilen och hade med oss lite snacks. Jag ÄLSKAR ju roadtrips, det är verkligen så himla mysigt. Färden dit tog 2,5 timma från oss, perfekt avstånd för att det ska kännas som att man är iväg på riktigt. Själv har jag aldrig reflekterat över Kristinehamn eller hur jag ska säga, vi har i varje fall aldrig varit där eller ens tänkt tanken. Nu drömmer vi om en sommarstuga vid vattnet där, tänk så det kan förändras när man får uppleva en stads alla guldkorn? Nu tänkte jag dela med mig av den här staden guldkorn till dig så kanske tar du också en tur dit och upplever.

Vi åkte 7 på morgonen då vi hade avtalat möte med turistbyrån kl 09.30. Jag var riktigt laddad för en ”minisemester”, även om det inte är semester för min del som jobbar så är det ändå så härligt att komma bort och få uppleva annat.

Vi startade dagen med en fika på Krukmakeri Hemjord, ett krukmakeri & café i samma. Här fick vi uppleva otroligt kaffe, glutenfri fika och fantastiska människor. Det han inte vet om kaffe är inte ens värt att veta, för herreminjee som han kunde berätta. Så intressant!

Retrovågen bjöd på loppisfynd & deli. Mycket lokalt smarrigt på deliavdelningen och så allt retro som gick att fynda. Väldigt stort och helt klart värt ett besök.

En härlig lunch väntade oss sedan på Mastmagasinet. Jag åt en vegansk rätt som var supergod. Tony tog fisk från buffén som serverades. Tyckte också det var gott. Detta ligger verkligen jättefint precis bredvid vattnet.

Vi hann med ett riktigt härligt besök på Lev Vackert, en alldeles underbar inredningsbutik som funnits i en hel evighet i Kristinehamn. Jag kunde inte låta bli att köpa de där glasen som du ser ovan i bild. Hittade också maffiga träljusstakar på REA.

Så himla fina, och träljusstakarna har verkligen hittat sin plats. Längtar till jag ska få duka med glasen också. 🤍🩷🧡💚

Vi besökte fantastiska Lisa Larssons utställning på konstmuseet i Kristinehamn. Det var otroligt, fick en sån feeling där inne och beslutade mig för att tag i min egen konstnärsådra igen. Jag har ju målat både tavlor & glas, och nu känner jag verkligen hur jag ska ta tillbaka det i mitt liv.

Sist men inte minst besökte vi Karabygård och deras gårdsbutik. Så himla härligt på alla sätt. Fikade gott på fikabröd bakat på glutenfritt skrädmjöl, köpte med mig hem också. Vi fick smaka på gårdens egengjorda korv som var så himla god. Vi fick hälsa på inne hos fåren och lammen, det var en underbar upplevelse och lite läskig. Men de var de snällaste någonsin, bara lite nyfikna på mitt bling bling och mina kryckor. Dom älskade att bli klappade och kliade. ❤️

Det blev en alldeles fullspäckad och härlig första dag i Kristinehamn. 😍 Fortsätter berätta om dag 2 i ett annat inlägg.

31
Subscribe
Notify of
guest

4 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Helen Pettersson
Helen Pettersson
2 months ago

Hej, så fint du beskriver min vackra hemstad. Bor här sedan 18 år, trivs, underbart att bo nära vackra Vänern och den vackra naturen.

Jeannette
Jeannette
2 months ago

Jag måste fråga: bor i Kristinehamn och på Mastmagasinet har jag aldrig fått vegansk mat! På meyn är det mesta fisk, skaldjur och kött. Det finns någon vegetarisk men inte vegansk. Hur lyckades du med det och vad fick du för smarrigt?

Nästa inlägg

Dumlekladdkaka med krispigt täcke

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x