God sommarlunch

Innehåller annonslänkar

Många frågor jag får på sommaren handlar ofta om lunch. Vad äter man till lunch på sommaren? Finns massor med gott att äta ju och jag tänkte att jag i detta inlägg ska tipsa dig om lite goda sommarluncher.

Tallrikarna hittar du HÄR

En riktigt god sommarlunch är detta som vi blev bjudna på av vänner! Ugnsbakad hel laxsida, en potatissalladmed romsås och till det en härlig fräsch melonsallad. Så väldigt gott!

Tips på sallader: KLICKA HÄR

Skålen hittar du HÄR

Den här melonsallad är så fräsch och god! Det är vattenmelon och fetaost i mindre bitar, massor med hackad basilika och mynta uppepå.

Massor med recept på fisk & skaldjur: KLICKA HÄR

Hel Laxsida med potatissallad, 4 p

Laxsida ca 600 g

Ca 600 g färskpotatis

2 tomater

1/2 knippe rädisor

1 liten påse sugarsnaps

1 rödlök

1/2 kruka dill

1/2 kruka persilja

Dressing:

1 msk vitvinsvinäger (testa gärna rosevinäger)

1 msk vatten

3 msk olivolja

1 tsk dijonsenap

3 tsk honung

1/2 tsk salt

1 pressad vitlöksklyfta

Färskmalen svartpeppar

Romsås:

1 1/2 dl creme fraiche

1/2 dl stenbitsrom

2 tsk färskpressad citronjuice

1 msk honung

1/2 kruka dill

Salt & peppar

Gör såhär:

1. Börja med laxen. Sätt ugnen på 150 grader. Rengör laxen och pressa den torr med hushållspapper. Salta & peppra. Ha på några skivor skivade citroner. Lägg på bakplåtpappersklädd ugnsplåt och ställ i ugnen i ca 25-30 min. Den ska ha en innertemp på 55 grader.

2. Rengör och potatisen. Dela sedan den och rädisor, rödlök, tomater, sugarsnaps i mindre bitar och ha i det på ett stort djupt fat av något slag. Hacka örterna och ha i dem också.

3. Dressing: Ta en liten burk med lock och ha i alla ingredienser. Skaka tills allt blandats och häll över potatissalladen och rör om.

4. Romsås: Hacka dillen och blanda sedan allt i en liten skål.

5. Ta ut laxen och servera allt.

Mer gött till lunch:

Grekisk pastasallad

Tunnbrödsrulle med skinkröra

One pot pasta

Krämig supergod tomatsoppa

Det finns mycket gott man kan äta på sommaren. Jag har tipsat om sallader högt upp här i inlägget t ex. Köp en färdiggrillad kyckling och ät den med en god sallad. Det finns också färdiggrillad skivad kycklingfile att köpa om man nu inte orkar göra egen. Har annars ett toppenrecept på kycklingfile du snabbt fixar i airfryern med supergod marinad HÄR. Perfekt att skiva upp och ha i frysen. Bara gott att äta med en sallad till och en god kall sås. HÄR hittar du massor med goda såser.

Pastasallad går alltid hem och går att variera i all oändlighet! Rökt skinka, rökt kalkon, kyckling, fetaost, grillad halloumi – finns mycket du kan blanda i en pastasallad.

Sväng ihop en snabb pyttipanna på det du har hemma. Jag har en jättegod HÄR.

Något som kan vara toppen att ha i frysen är crêpes av olika slag, bara att värma så har du en god lunch. HÄR tipsar jag om ett riktigt gott recept.

Lyxiga goda varma mackor kan liksom heller aldrig bli fel, går också snabbt att fixa. Klicka HÄR för ett jättegott recept!

Ha en god kall krämig potatissallad i kylen, är något gott till den. Kan vara allt från stekt korv till goda köttfärsbiffar.

Gör köttfärspiroger som du plastar in en och en i frysen, bara ta fram och värma och äta en god sallad till.

Gillar du receptet blir jag jätteglad om du gillar det under inlägget! 

Kul och höra om du testar att laga senna supergoda lunch som också givetvis funkar kvällstid!

Missa inte: BLOGGENS 40 POPULÄRASTE RECEPT

Fler recept: ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka) 


Följ mig: 

Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar. 

Kram Nina

15
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Lillebror gifte sig igår

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x