Grillröra

Jag älskar dessa smaker som du hittar i denna grillröra, jag fullkomligen älskar den här kombon. Själv åt jag denna grillröra på riskakor, men den passar ypperligt till grillade rätter. Den skulle också passa till asiatiska smaker, till min asiatiska lax (<klicka) t ex, mums! Goda röror till grillen är ett måste!

Missa för bövelen inte: RUCCOLARÖRA , gillar du vitlök, parmesan och ruccola så måste du testa den. Såååå god till kött och kyckling. Gärna grillat!


Koriander är ju en vattendelare, vissa älskar koriander, andra tycker det smakar tvål. Visste du förresten att det är upp till 14% av befolkningen som tycker att koriander smakar tvål och att det beror på en gen. Genen som enar alla korianderhatare heter OR6A2 och gör så att man lättare uppfattar doften av aldehyder, ett ämne som finns i både tvål och koriander. Därför kan det vara så att man uppfattar smaken som tvål. Är det så att du avskyr koriander så byt ut örten mot bladpersilja istället.

Ninas godaste sås till grillat: Ninas VITLÖKSSÅS

Grillröra

INGREDIENSER

2 avokados

1/2 – 1 knippe koriander (beroende hur mycket du gillar)

1 lime

2 vitlöksklyftor

1 msk flytande honung 

Gör såhär: 

1. Mosa avokadon ordentligt, hacka koriandern smått. Föredrar du däremot lite större bitar så hacka den större. Ha i allt i en skål.

2. Pressa ur all saft ur limen, vill du inte ha det fullt så syrligt så räcker det med en 1/2 lime. Häll i saften i skålen med avokadon och koriandern. Pressa i vitlök.

3. Ha i honungen och rör om. Klart!

Röran är som sagt väldigt god på riskakor. Jag brukar då ha på Philadelphia i botten, sen på med hummus. Sen på med denna avokadoröra och toppa med rökt kalkon med lite skivad tomat uppepå. Toppa med örtsalt. Nej men hörni! Det blir ju sååååå gott! Du måste testa! 

Mer inspiration: 


• 10 populära helgmiddagar 

• 15 billiga, lättlagade och goda rätter 

• Mina 10 populäraste kycklingrecept 

• 10 godaste vardagsrätterna vi älskar

ALLA RECEPTSAMLINGAR(<klicka) 

Vill du följa mig: 


Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.

Kram Nina 

OBS: Gillar du recepten blir jag jätteglad om du gillar dem under inlägget

2
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Fredagsdrinken – Limoncello Mojito Spritz

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x