Ljuvliga pepparkaksmuffins
Ja men dessa pepparkaksmuffins kan du nog servera lite hur som helst höll jag på att säga. Både med lite ”salt” och med lite ”sött”. I det här receptet tänkte jag visa hur jag serverar dessa pepparkaksmuffins med lite ”salt”. Detta blev vääääldigt gott, som någon på min FB-sida skrev, snurra mig runt en gran så gott! Älskar det uttrycket!
Klicka för JULENS SÖTA RECEPT
I detta recept har jag dekorerat muffinsen med en bit brieost (tips om man vill få den att sitta kvar, ha på lite färskost under som den fäster i), hackade salta cashewnötter, en bit fikon och sedan ringlar du på lite ljus sirap. Nej men hörni, snurra mig runt en gran 2 ggr vad gott! Dessa smaker ihop är som en dröm!
Vill du istället äta dessa pepparkaksmuffins med något sött så kan jag verkligen tipsa om lingongrädde. Då brukar jag göra min superenkla lingonsylt(<klicka) och blanda den med vispad grädde! Sååååå gott!
Pepparkaksmuffins 12 st
Missa inte livets godaste efterrätt (<klicka).
100 g smör
3 ägg
2 1/2 dl rårörssocker (funkar med vanligt strösocker)
2 1/2 dl vaniljyoghurt
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 1/2 msk pepparkakskrydda
Nypa salt
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 225 grader. Smält smöret, låt svalna en liten smula.
2. Vispa ägg och rårrörssocker, det ska bli fluffigt och ljust. Våga vispa ett tag.
3. Blanda de torra ingredienserna och ha i dem, rör runt med en slickepott. Här blir det en jerrejisses seg smet, men allt är i sin ordning.
4. Blanda vaniljyoghurt och smöret, ha i det och rör runt med slickepotten tills du har en jämn smet.
5. Häll i muffinsformar, jag brukar ha i pappersformar i en muffinsform för att få fin form på muffinsen. Grädda i ca 12-15 min.
6. Ta ur dem ur muffinsformarna efter de svalnat, toppa med det jag skrev ovan och servera på ett snyggt fat.
Nedan får du några smakprov på vad för recept du kan hitta här på sidan, klicka på länkarna för fler recept på varje:
För att hitta alla kategorier klicka HÄR
Hur kan du följa mig?
Kram Nina
gud så gott det ser ut 🙂 får nog ägna min semester i mellandagarna åt att laga en massa gott från dina recept 🙂
Låter härligt! 😍