Godmorgon!
Onsdag, fast Fredag hörni. En kortvecka som gick i ett nafs. Milo ledig från skolan imorgon och på Fredag. Sköna sköna underbara långledighet. Tänkte berätta lite om mina dagar men tänkte börja med att tipsa dig om en basilikaolja 🌿. Alltsåååå, man tror att en sån här basilikaolja inte för mycket väsen av sig men wow alltså, ringla den på köttet, på pastan, på kycklingen, på grönsakerna, på salladen. Ja men you name it, suuuuuupergott till mycket.
BASILIKAOLJA
1 dl god olivolja
1/2 pressad citron
1 vitlöksklyfta
1 tsk honung
Salt & svartpeppar
1 kruka basilika
Gör såhär:
1) Ha i alla ingredienser i en blender, en matberedare eller en liten skål så kör du runt med stavmixer. Blanda runt tills du har en len olja. Jag använde matberedare, har den HÄR och är så nöjd med den. Gör t ex många kakdegar i matberedaren (perfekt för det), jag gör också havremjöl i matberedaren (havregryn som blir mjöl), jag gör t ex detta goda kryddsmör i matberedaren. Så den är sååååå användbar.
2) Förvara i en behållare med tätslutande lock i kylen. Håller i en evighet.
Vi åt detta till rostade grönsaker med lite krispigt stekt bröd. Så gott så gott!
Nu ska jag ta tag i dagen här så gott det går. Vi hörs snart igen. Har mycket som ska in på bloggen idag.
Kram Nina
Men så gott det lät.
Det måste jag prova att göra.
Var och hur förvarar du det överblivna – om det blir något över 😃
Som jag skrev i en burk av något slag med tätslutande lock. ☺️🌿👌🏻