Feel good food
Ja men det brukar jag kalla sån mat som är enkel att svänga ihop och då när man vet att hela familjen uppskattar och tömmer varenda lilla bit i formen. Då mår man lite extra bra i själen och då får man kalla maten för ”feel good food”. Detta är en gammal favorit och något som det ropas hurraaaa för i vår familj när detta lagas och bjuds på. Kasslergratäng med det där lilla extra. Vill du experimentera lite så våga byta ut vitlöksosten (färskosten) mot någon annan smak, det kan hända underverk då ni vet. ☺️
KASSLERGRATÄNG, 4 p
Minst 600 g kassler
3 stora tomater
2 dl creme fraiche (valfri fetthalt)
3 dl grädde (valfri fetthalt)
1 dl chilisås
2 msk dijonsenap
1/2 kruka färsk timjan
200 g vitlöksost (färskost – här kan du gärna experimentera lite med olika smaker på färskosten)
Salt & svartpeppar
2 tsk torkad basilika
3 dl riven prästost (eller någon annan god smakrik ost)
Gör såhär:
1) Skiva kasslern i ca 1/2 cm breda skivor. Putsa den lite om du vill. Stek på hög värme i smör tills de fått lite färg på båda sidorna. Lägg skivorna i en ugnsfast form.
2) Skiva tomaterna och lägg en skiva tomat mellan varje kasslerbit. Salta & peppra och ha på torkad basilika.
3) Blanda en röra på creme fraiche, grädde, hackad timjan, vitlöksost, chilisås, dijonsenap och salt & peppar. Häll över kasslern.
4) Toppa med osten, salta och peppra lite ovanpå och så skjuts in i ugnen på 225 gradig varmluft.
Ät det med ris och förslagsvis en grönsallad. Sååå sååå gott.
Tips: Byt ut kassler mot fläskfilé, minst lika gott det. Funkar fint med tunt skivad kycklingfilé också, mums!
Gillar du receptet får du mer än gärna klicka i det lilla hjärtat under inlägget.
Här kan du följa mig:
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Kram Nina