Godmorgon!
Idag blir det jobbdag de luxe, ska plåta idag istället då vi inte fick till det igår, sen ska jag byta lite miljö för och jobba. Istället för att sitta i soffan och jobba hemma med flottigt hår och mysbralla med knän på så ska jag ge mig till storstan och sätta mig där för jobb medan Tony går på massa möten.
Igår startade jag dagen med en promenad, korta lugna än så länge, dock så skönt att vara ute på dem. Behövs för psyket framförallt, att komma ut i någon form av dagsljus gör gott. Röra på sig ännu mer. Ryggen, nja….den har inte lärt sig att gilla mina promenader än men som min osteopat säger, det är bättre att gå än att inte. Rörelse läker.
Lagom till jag var hemma igen så bröt solen igenom. Den känns som en riktigt blyg stackars som bara vågar kika fram lite försiktigt, men jag blir glad av minsta lilla stråle så var inte blyg solen, du är så välkommen.
Ibland när jag är på ICA så går jag till böckerna för att kika på om min bok finns där. Nu anade jag att den skulle det då den ju för bara några månader sedan släpptes i danskt band som det heter. Det betyder att den har mjuka omslag (häftad) istället för hårda omslag (inbunden) och ett billigare pris. Så nu finns den i både och. Jag blir lika stolt varje gång, och varje gång har jag svårt att förstå att den står där, att den är min. Att jag gjort den. Ja såklart med en hel del hjälp av fotograf och alla dom som utformar själva boken, men innehållet är mitt. Så sjuk känsla! Fått så fin feedback på den från många, många som skriver att deras unga döttrar ofta bakar ifrån den, att farmor blev så glad för presenten, att många haft med den som en ”gå bort” present och att de numera blivit roligt att baka. Gissa hur glad man blir? ❤️
Den finns på ICA Maxi vet jag, sen finns den där böcker finns. Den med danskt band (häftade) hittar du HÄR. Den som är inbunden hittar du HÄR.
ICA bjöd på en överraskning jag aldrig sett. Choklad apelsiner, ja då kan man kanske tro att de smakar choklad. Här började jag dregla besinningslöst, ja ni vet ju min craving för apelsin Daim som jag köper varje år på IKEA. Tänkte att det kanske är lite samma lika. Nej nej, alltså visst, den är supergod, söt och saftig, men chokladen handlar om att skalet är brunaktigt (vi googlade på den). Av någon konstig anledning så blev de mer gröna på bild medan se i verkligheten var brunare, mycket brunare. Den skördas bara i december och januari och det finns bara 3 odlare i hela världen, dom finns i Spanien. Så på något sätt fattar man att de kanske är lite dyrare att köpa. Jag köpte en för att testa och den gick på drygt 8 kr. Men jag kommer köpa den igen, för så god var den, måste passa på nu innan de försvinner igen.
Gårdagens skörd, en matkasse med mat för i stort sett hela veckan. Det som inte syns i bild är mitt jättepack med köttfärs och en bit med högrev. Den lagade jag en supergod kalops av igår med vitlök, timjan och rödvin i. Hade tänkt den skulle räcka till matlådor men allt gick åt, haha…. Var nog lite får gott. Recept kommer.
Der här gillar jag, dessa svinnpåsar med diverse godsaker i. Jag äääääääälskar ju basilika, alltså doften, smaken, allting med den är sååå gott! Såg att de var 3 lite tröttare basilika i den, perfekt och köpa en påse.
Detta var vad den innehöll. 10 morötter, 3 mini äggplantor och 3 ekologiska basilikakrukor. Perfekt! Morötterna blev perfekta till min kalops.
Av basilikan gjorde jag en supergod basilikapesto. Alltså du måste testa det här, det blir så otroligt gott. Du kan använda det genom att göra en god pastarätt av det, kika bara favoritpastan sen klicka i någon matsked och blanda runt. Du kan också ha det på lax som du ställer i ugnen. Eller varför inte på kyckling eller torsk? Det är jättegott att blanda i kokt potatis. Blanda det med ugnsbakade grönsaker, det är också gott. Så ha gärna en burk pesto hemma i kylen. Det är gott till mycket!
NINAS BASILIKAPESTO MED VÄSTERBOTTENSOST
3 krukor basilika
1/2 dl olivolja
1 vitlöksklyfta
1/2 citron (saften)
3 msk solrosfrön
2 1/2 dl riven västerbottensost
salt & peppar efter smak
Gör såhär:
1) Ha i alla ingredienser i en matberedare. Jag har den HÄR matberedaren, är så nöjd med den, inte så dyr och funkar verkligen toppen, enkel att använda.
2) När du fått ihop en krämig pesto är den klar. I med den i en ren glasburk och förvara i kylen.
Dessa minkäggplantor följde också med i påsen, jag fattade först inte vad det var för frukt så fick fråga på Instagram. Tydligen finns det mini. Får se vad jag hittar på att göra av dessa?
Nästa spartips att ta till är att alltid riva ostbiten som är kvar. Detta var en hushållsost som kanske var 1 cm hög. Lätt att kasta, men synd då jag ju fick ihop säkerligen 250 gram, som en vanlig påse med riven ost på affären. Frys in om du inte använder nu, funkar toppen!
Jaha, ska ta tag i dagen här, hoppas att du får en riktigt bra dag.
Kram Nina
Spartips är att inte köpa färdigriven ost, kilopriset är så mycket högre. Jämför alltid.