Tänkte jag skulle tipsa dig om ett riktigt gott recept på en gryta som du kan svänga ihop, kanske passar det perfekt en Söndag som denna.
Indisk halloumigryta, 4 p
400 g halloumi
300 g jasminris
2 st lökar
2 cm ingefära
2 vitlöksklyftor
2 morötter
4 tomater
2 nävar färsk spenat
3 msk tomatpure
1/2 dl tikka masala sås
1/2 tsk malen ingefära
1/2 tsk malen gurkmeja
1/2 tsk curry
1 tsk dijonsenap
Salt & peppar
2 dl matlagningsgrädde
1 dl vatten
1 knippe koriander
1,5 dl matlagningsyoghurt
Gör såhär:
1) Koka riset enligt anvisningarna.
2) Tärna halloumi i lagom stora bitar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek halloumin på medelhög värme, det ska få lite färg.
3) Finhacka lök, riv ingefära och pressa vitlöken. Riv också moroten. Hacka tomaterna grovt. Grovhacka också spenaten.
4) Stek morot och lök i olivolja i ca 3 minuter. Ha i tomat, vitlök, ingefära, tomatpure, tikka masala och alla kryddor. Stek i någon minut till. Ha sedan i spenat, matlagningsgrädde och vatten. Sjud i 5 minuter och smaka av med salt & peppar.
5) Korianderyoghurt: Grovhacka koriander. Blanda sedan yoghurt, honung, koriander och lite salt.
6) Ha i halloumi i tikka masala bladningen och låt den röra med tills den blandats ordentligt. Servera med ris och koriander yoghurt.
Gilla gärna receptet genom att klicka i hjärtat till höger under bilden, då blir jag glad!
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Kram Nina