Detta drinktips tänker jag testa så fort det blir varmt väder. Så trevligt det låter och så otroligt läskande med det frysta sorbetvinet. Ett snyggt inslag också som blir superhärligt med lite jordgubbar till.
Bra utrustning:
Blender – (<klickbar länk) En billig bra blender som kraftfullt krossar is, gör goda smoothies, milkshakes och soppor.
Fina cocktailglas – (<klickbar länk) Älskar detta märke, har både vin och champagneglas från det.
Isform – (<klickbar länk) En bra isform i silikon. Lätt att ”plutta ur” isbitar.
Återanvändningabara Zippåsar – (<klickbar länk) Perfekt att frysa och förvara i. Läckagesäkra dessutom.
FROSÉ, 4 st
750 ml rosévin
1 dl kokande vatten
1/2 dl strösocker
1 dl vodka
1/2 dl saft från lime (ca 2 lime)
Gör såhär:
1) Frys in rosévinet i iskuber. Du kan också hålla det i zip-påsar och frysa in det. Det ska bli en sorbet.
2) Gör sedan sockerlag. Blanda 1 dl kokande vatten med 1/2 dl socker. Blanda tills sockret löst sig och låt svalna helt.
3) Mixa det frysta rosévinet i en blender. Häll också i sockerlag, lime och vodka. Servera sedan i vackra glas. Ha i stora sugrör eller låt det sedan smälta lite.
Alkoholfritt: Kör med alkoholfritt rosévin, finns ett som heter Einz Zwei Zero Rose från Leitz, finns på Systembolaget. Hoppa över vodkan helt.
Fler drinktips hittar du HÄR.
Gillar du drinkreceptet blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat under inlägget.
Här kan du följa mig;
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Kram Nina
Låter fantastiskt gott! Du tror inte man kan blanda allt och sedan frysa? Borde bli samma resultat eftersom alkoholen gör att det inte fryser helt! Gäller bara att se till att barnen inte tar fel glasslåda 😱