Hej igen!
Bara för att det är Lördag så tänkte jag du skulle få tips på en härlig 2 rätters att njuta av i helgen kanske. 2 galet goda rätter som jag lovar kommer göra succé! Så sjukt gott! Vi börjar med förrätten.
Vitlöksbakade tomater på fetaostbädd
250 g kocktailtomater (plommontomater eller romantica är godast tycker jag)
3 vitlöksklyftor
1/2 kruka basilika
Salt & peppar
1/2 dl Olivolja
Fetaost kräm:
200 g fetaost
1/2 dl olivolja
Salt & peppar
1 msk honung
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 250 grader över/undervärme. Börja med att dela tomaterna, lägg i en bunke. Hacka i basilikan och pressa i vitlöksklyftorna. Häll i olivolja, salta & peppra. Håll ut på en bakplåtpappersklädd ugnsplåt. Skjuts in i ugnen i ca 15-20 min.
2) Fetaostkräm: Lägg i hela fetaosten i matberedaren. Har du ingen funkar det med handmixer också. Häll i olja, salt & peppar och slutligen honung. Mixa tills du har en alldeles krämig röra.
3) Bred ut fetaostkrämen på ett fat. Ha på de varma tomaterna, toppa med basilika.
Till detta gjorde jag frasiga bröd i min airfryer. Ta ett surdegsbröd eller t ex något lantbröd. Bred på smör rikligt med smör. Lägg på högsta värme i airfryer i några minuter. Dela upp och servera till.
Lövbiffspasta, 4 p
500 g lövbiff
1 lök
200 g champinjoner
3 msk kalvfond
2 msk balsamvinäger
1/2 msk dijonsenap
2 msk tomatpure
2 tsk kinesisk soja
2 dl vatten
Salt & peppar
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
500 g okokt pasta
Gör såhär:
1) Skala och hacka löken. Dela champinjonerna i 4. Ha i smör i en stekpanna och stek runt allt tills svampen börjar få lite lite färg.
2) Ha i tomatpure, dijon, kalvfond, balsamvinäger, soja, vatten och salt & peppar. Rör och låt puttra ett par minuter. Häll i grädde och creme fraiche. Låt puttra på svag värme i ca 5 minuter.
3) Strimla lövbiffen i mindre bitar, stek den på riktigt hög värme i olivolja bara ett par minuter. Ställ åt sidan.
3) Koka pastan enligt anvisningar. Spar ca 2 dl av pastavattnet. Häll i pastan och pastavattnet du sparat i lövbiffsröran. Ha i lövbiffen. Rör om och servera. Magiskt gott!
Gillar du recepten får du gärna klicka i det lilla hjärtat under inlägget.
Här kan du följa mig:
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Kram Nina
När kommer lövbiffen in? Sedan undrar jag sammanlagt 7 dl vätska blir det inte för vattnig lövbiffgryta?
Nej
Heeeej Nina, älskar din blogg!! 🥰🥰🥰
Vad ska man göra med lövbiffen, steka först eller ha direkt i grytan?
Det hade trillat bort, har skrivit i det igen. 😀