2 rätters – Vitlöksbakade tomater och Lövbiffspasta

Hej igen!

Bara för att det är Lördag så tänkte jag du skulle få tips på en härlig 2 rätters att njuta av i helgen kanske. 2 galet goda rätter som jag lovar kommer göra succé! Så sjukt gott! Vi börjar med förrätten.

Vitlöksbakade tomater på fetaostbädd

250 g kocktailtomater (plommontomater eller romantica är godast tycker jag)

3 vitlöksklyftor

1/2 kruka basilika

Salt & peppar

1/2 dl Olivolja

Fetaost kräm:

200 g fetaost

1/2 dl olivolja

Salt & peppar

1 msk honung

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 250 grader över/undervärme. Börja med att dela tomaterna, lägg i en bunke. Hacka i basilikan och pressa i vitlöksklyftorna. Häll i olivolja, salta & peppra. Håll ut på en bakplåtpappersklädd ugnsplåt. Skjuts in i ugnen i ca 15-20 min.

2) Fetaostkräm: Lägg i hela fetaosten i matberedaren. Har du ingen funkar det med handmixer också. Häll i olja, salt & peppar och slutligen honung. Mixa tills du har en alldeles krämig röra.

3) Bred ut fetaostkrämen på ett fat. Ha på de varma tomaterna, toppa med basilika.

Till detta gjorde jag frasiga bröd i min airfryer. Ta ett surdegsbröd eller t ex något lantbröd. Bred på smör rikligt med smör. Lägg på högsta värme i airfryer i några minuter. Dela upp och servera till.

Lövbiffspasta, 4 p

500 g lövbiff

1 lök

200 g champinjoner

3 msk kalvfond

2 msk balsamvinäger

1/2 msk dijonsenap

2 msk tomatpure

2 tsk kinesisk soja

2 dl vatten

Salt & peppar

3 dl grädde

2 dl creme fraiche

500 g okokt pasta

Gör såhär:

1) Skala och hacka löken. Dela champinjonerna i 4. Ha i smör i en stekpanna och stek runt allt tills svampen börjar få lite lite färg.

2) Ha i tomatpure, dijon, kalvfond, balsamvinäger, soja, vatten och salt & peppar. Rör och låt puttra ett par minuter. Häll i grädde och creme fraiche. Låt puttra på svag värme i ca 5 minuter.

3) Strimla lövbiffen i mindre bitar, stek den på riktigt hög värme i olivolja bara ett par minuter. Ställ åt sidan.

3) Koka pastan enligt anvisningar. Spar ca 2 dl av pastavattnet. Häll i pastan och pastavattnet du sparat i lövbiffsröran. Ha i lövbiffen. Rör om och servera. Magiskt gott!

Gillar du recepten får du gärna klicka i det lilla hjärtat under inlägget.

Här kan du följa mig:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

89
Subscribe
Notify of
guest

4 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Giggi
Giggi
2 years ago

När kommer lövbiffen in? Sedan undrar jag sammanlagt 7 dl vätska blir det inte för vattnig lövbiffgryta?

niiinis
niiinis
Reply to  Giggi
2 years ago

Nej

Emma
Emma
2 years ago

Heeeej Nina, älskar din blogg!! 🥰🥰🥰
Vad ska man göra med lövbiffen, steka först eller ha direkt i grytan?

niiinis
niiinis
Reply to  Emma
2 years ago

Det hade trillat bort, har skrivit i det igen. 😀

Nästa inlägg

En bra dag igår!

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x