Kycklinggryta à la Niiinis

Godmorgon godmorgon!

Kickar igång denna måndag med ett litet tips på en god middag du kan laga. Detta är en gammal goding som tål att tipsas om igen. Älskar den här rätten och den blir alltid lika god. Veckomatsedeln kommer få vila tills alla festligheter och röda dagar är förbi. En bra vecka att starta dem igen är när skolan kickar igång.

Img 7733.jpg

Kycklinggryta a la Niiinis, 4 p

4 kycklingfileer

1 purjolök

1 pkt fetaost

1 dl river parmesan

2 dl creme fraiche (tips: Byt ut creme fraiche mot smaksatt, så gott)

2 dl grädde

2 msk kycklingfond

2 tsk kinesisk soja

Gör såhär:

1) Skär kycklingfileerna i 4 bitar. Tänk dig att du skär ett snitt längs kycklingfilens mitt, sedan skär du även ett snitt på de bitarna du har kvar. Det ska bli 4 långa bitar. Stek dessa bitar i lite smör, de får gärna bli lite färg på dem.

2) Hacka purjolöken och fetaosten. Blanda samman creme fraiche, grädde, fond, soja, purjolök, fetaost och den rivna parmesanen.

3) Lägg kycklingfileerna i en ugnsfast form och häll sedan röran uppepå. Spar gärna lite parmesan till att toppa allt med.

4) Skjuts in i ugnen på 200 grader i ca 20 min. Serveras med ris och en grönsallad.

Busenkelt och så gott! Ett tips om du tycker det är mycket fett eller mjölkprodukter. Byt ut mot lättare varianter av dem båda, t ex finns det matlagningsgrädde som har 4% fetthalt. Sedan finns det en minifraiche som endast innehåller 5% fett. Mjölkprodukter går tex att byta ut mot havreprodukter, finns både grädde och fraiche.

Gillar du receptet får du gärna klicka i hjärtat under inlägget.

Kika gärna på flera supergoda kycklingrätter HÄR.

Här kan du följa mig:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

104
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Fantastisk dag och kärlek till huden

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x