Innehåller annonslänk genom reklam för KitchenTime
Ett värdefullt tips i köket!
Ja men det kan man väl aldrig få nog av. Vår allas Martha Stewart visar på sin Youtubekanal hur enkelt man faktiskt kan skala vitlöksklyftorna. En hel vitlök faktiskt om vi ska vara korrekta. Detta bara måste ni testa!
Ta en hel vitlök och placera den i en bunke, ta ytterligare en bunke och täck som på bilden här ovan. Måste inte vara lika stora men se till så att vitlöken inte flyger ut. ☺️
Jag vill rekommendera dig ett superbra rostfritt set med bunkar med silikonbotten (står aldrig och snurrar utan står fast mot underlaget) i 3 pack med lock. Detta är världens bästa rostfria bunkar som finns! Du hittar dom HÄR.
Sen skakar du för allt vad du är värd under några sekunder, kanske en sådär 10 sekunder. När du öppnar bunken kommer du inte tro dina ögon!
Va? Vilket himlans bra LIFEHACK va? Så otroligt smidigt och smart ju. Om du vill förvara många skalade vitlöksklyftor kan du göra det på olika sätt. Ett tips är att lägga dom i en tätslutande burk och hälla på olivolja tills de täcks. Gott är då att oljan tar smak och kan användas i t ex matlagning. Du kan också lägga dem i en tätslutande burk med lock, fylla botten med salt, lägga i alla vitlöksklyftor upp till toppen, hälla på mer salt, täpps igen med lock och förvara torrt och mörkt. Du väljer själv hur du vill förvara dem.
Kram Nina