Innehåller annonslänkar genom reklam för Matsmart
Godmorgon raringar!
Känner ni också att man kommer in i någon form av ”rensa och boa” känsla när vädret blir sämre? Jag vill typ renovera, rensa, göra snyggt i skafferiet och rensa kylskåp. Så, nu är jag mitt inne i skafferi- & kylskåpsrenset här hemma. Har fått kasta en del men också bli påmind om hur mycket bra jag har där som jag nästan glömt. Ja har du hört så jädra dumt! Tänkte jag skulle tipsa om lite ”bra att ha” produkter att ha i skafferi & kyl.
Nu när vi återigen ska återgå till lite bättre vanor så är dessa guld värda! Jag har skafferiet fullt och brukar laga riktigt fräsch och god mat på dessa små tetror. De finns massor till riktigt bra priser på Matsmart, det är där jag handlar mina ifrån. Kolla HÄR.
En favvorätt jag har är denna urgoda linspasta nedan. Brukar göra extra mycket i början av veckan och ha i matlådor och äta som lunch under veckan. Perfekt att ta fram och värma bara. Busenkelt och så gott. Tips! Riv på lite parmesan innan servering, top notch.
NINAS KRÄMIGA LINSPASTA MED SMAK AV VITLÖK OCH CITRON, 2 PORT (vegansk)
2 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
10-15 champinjoner
1 tetra gröna eller röda linser
2 msk tomatpuré
1/2 burk krossade tomater
1 citron
salt och peppar
basilika
spaghetti för 2 pers
1/2 burk kokosgrädde
Gör såhär:
1) Skala och skiva vitlöksklyftorna. Ha i olivolja i en stekpanna och rosta vitlöksklyftorna där i. Skiva ned champinjonerna i mindre bitar och lägg i dem. Se till att ha rätt hög värme i pannan nu så att champinjonerna får lite färg och inte börjar vätska av sig. Rör om hela tiden.
2) Ha i tomatpurén och rör runt den en liten stund också.
3) Häll i linser och låt dem fräsa med en stund. Häll i krossade tomater, salt och peppar. Ha i lite vatten, ca 1,5 dl vatten och låt nu linsröran stå och puttra på medelvärme i ca 5-7 minuter.
4) Tvätta av citronen (använd gärna ekologisk när du ska använda skalet på den), riv skalet smått på hela citronen med rivjärn. Ha i skalen i röran och också kokosgrädde och låt koka upp och puttra i ett par minuter.
5) Koka pasta enligt anvisningarna och ha i den i röran. Blanda runt och toppa med basilikablad.
Kolla gärna in fler recept med dessa tetror i: Linsgryta, Linssoppa, vegetarisk Currygryta, krämig skink- & kikärtspasta, ninas chili con carne.
Nu till nästa tips!
2 pack rismjöl och 2 pack bovetemjöl var det riktigt bra pris på också så sist jag handlade beställde jag det också. Jag som äter glutenfritt brukar svänga ihop mina GALET goda scones av det här mjölet.
Jag använder mig av detta recept på glutenfria scones men byter ut glutenfri mjölmix mot lika delar ris- och bovetemjöl. Blir sååå goda!
Soltorkade tomaterpasta, kanske den bästa smaksättaren i matlagning enligt mig. Använder den till många olika rätter. Där det står soltorkade tomater brukar jag byta ut till den här pastan istället och minska till ungefär 1/3 del av mängden som står. Detta är ju en koncentrerad form av soltorkade tomater så behövs inte så mycket. Använder den tex i dessa galet goda rätter:
Chilisås, den stora flaskan då detta går åt massor i min matlagning. Denna är så god att blanda med tex grädde och creme fraiche i matlagning. Kolla t ex in min Kasslergratäng. Mums!
Jag brukar byta ut mycket av den vanliga pastan här hemma till lite hälsosammare linspasta, familjen älskar den här pastan och känner ingen skillnad mot vanlig. Åh, pasta kan man ju göra så mycket goda vardagsrätter av, också festligare såklart. Här kommer några:
Grekisk pastasallad med tzatziki
Hoppas ni fick lite härliga tips att ta till därhemma. Hörs sen igen.
Kram Nina
Tack snälla för alla tips, och recept! Nu ska här rensas o köpas nyttigare varianter. Har aldrig testat linspasta tex. Ha det bäst. Kram!
❤️❤️ Kul att det uppskattas!
Hej, alltså TACK för alla bra tips och fina recept. Här ska provas nytt och annat:)
Ha det fint<3
❤️