Igår lagade jag kyckling i rosmarinsås som jag tänkte att jag måste dela med mig av. Så himla gott blev det, vi åt det till havreris. Så gott, nästan lite som risottoris var det. Mums! Kyckling i rosmarinsås är en riktig höjdarrätt som passar perfekt som helgrätt, den är lagom lyxig skulle jag säga. Funkar såklart även som vardagsrätt, gör du extra mycket har du till riktigt lyxiga matlådor under veckan. Nej men du, Kyckling i rosmarinsås borde alla få njuta av så mitt förslag är att du testar att laga detta.
Mina 10 bästa kycklingrätter (<klicka för recepten)
Kyckling är en så lätt produkt att laga god mat av, steka, ugnsbaka, fritera, långkoka….. något vi lagar mat på väldigt ofta. Jag är riktigt glad i kyckling.
Fler goda rätter med kyckling:
• Superpopulära Kycklinggrytan
• Ugnsbakad kyckling i krämig balsamicosås med knaperstekt bacon
• Godaste Kyckling & Bacongratängen
Många goda kycklingrätter att njuta av! Tänk på att de allra flesta kycklingrätter går att variera så att du istället använder kött av något slag. T ex fläskytterfilé eller fläskfilé. Står det t ex kycklingfond i ett recept så byt ut det mot kalvfond om du gör en kötträtt av det. Funkar såklart med kalvfond till kyckling (jag har det ofta) men med små enkla medel kan man variera ett och samma recept. I detta recept t ex har jag båda. Oxfond är också något jag alltid har hemma, passar till alla rätter med nötkött. Var inte rädd för att prova i matlagning, det är så man lär sig hitta nya favoriter.
Kycklingfilé i rosmarinsås, 4 – 6 pers
Testa också: Kycklingfärsgratäng – Krämig kycklingpasta med sting – Magisk Mango Chutney Kyckling
900 g kycklingfilé
1 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpure
1/2 msk kinesisk soja
3 msk kycklingfond
2 msk kalvfond
2 tsk paprikapulver
3 tsk torkad rosmarin
Salt & peppar
2 dl vatten
3 dl creme fraiche
1 1/2 dl grädde
Gör såhär:
1) Börja med att dela kycklingfiléerna på mitten (på längden). Stek dem i olja och smör blandat på ganska så hög värme tills de fått fin färg.
2) Hacka shalottenlöken, ha i det i stekpannan och pressa också i vitlöksklyftorna. Blanda runt.
3) Ha i tomatpure, soja, båda fonderna och alla kryddor, häll på vatten och låt stå och puttra tills vattnet nästan kokat in helt.
4) Häll på creme fraiche och grädde. Låt puttra i ca 5-7 minuter, rör om då och då. Gott med ris eller potatis.
Gillar du receptet blir jag jätteglad om du klickar i tummen upp till vänster under inlägget!
Tips på riktigt goda kötträtter:
• Helstekt fläskytterfilé i himmelsk balsamsås
• Fläskytterfilé i sockerkaksform i magisk sås
• Köttfärs & baconrullar i oslagbar sås
Mer kötträtter: Mina 20 populäraste kötträtter på hela sidan
Inspireras av fler goda recept här på sidan:
• Över 120 goda recept på mjuka kakor
• 10 perfekta rätter för matlådan
• 10 enkla & extra goda vardagsrätter
• 8 maträtter under 15 minuter
• 20 lättlagade rätter under 30 min
Här kan du gärna få följa mig:
Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.
Kram Nina
Supergott!! 👌😋
❤️❤️❤️
Hej. Tänkte laga ikväll. Stämmer det med 5 msk fond? Hälsn Linda
Jajemen! 😀
Det här var så fantastiskt gott! Vi tog fläskytterfilé istället för kyckling och det funkade väldigt bra. Det gick nästan inte att sluta äta! Vi kommer att göra det här receptet många gånger! 💗
Så kul att höra! 🥰
Jätte god! Bor i San Francisco och vi har alltid massor med färsk Romarin och Timjan så det använde jag i stället, fantastisk!
Kul att du gillar! 🥰
Vår nya favoriträtt här hemma 😍 vi älskar att äta pasta till 🤤 har man inte kycklingfond hemma så fungerar det lika bra att ta kalvfond istället, vi har även tagit vanlig gul lök istället för Charlotte lök och det fungerar bra
Missuppfattade o de blev lite för mycket rosmarin. Men de blev gott iaf. Gjort några stycken utav dina recept nu. Enkla och smidiga och de blir så gott
Härligt! 😍
Går de bra att använda kyckling innerfile?
Absolut!
Tack för receptet..det var otroligt gott. Det var ett väldigt ”mmmmande, åh gud så gott runt matbordet”..❤️❤️❤️
Haha! Så härligt, älskar just det ljudet! 😅🥰