Hej!
Japp, dags för en härlig helgmatsedel då! Som vanligt tipsar jag om förrätt, varmrätt och efterrätt så kanske ni får lite inspiration på vad ni skulle vilja äta.
FREDAG
FÖRRÄTT: Varma tunnbrödsrullar
VARMRÄTT: Planksteksgratäng
EFTERRÄTT: Banan & Chokladpaj
LÖRDAG
FÖRRÄTT: Crispy Avocado
VARMRÄTT: Benjamin Ingrossos Pasta Carbonara
400 g pasta
200 g griskind el. pancetta (jag tog rökt skinka då det var minsting som skulle äta)
120 g pecorinoost (jag tog parmesan)
2 ägg
4 äggulor
Svartpeppar
Gör såhär:
1) Fyll en stor kastrull med vatten, salta.
2) Skär bort ev svål på fläsket. Strimla i bitar.
3) Riv pecorinon (parmesanen). Vispa ihop ägg och äggulor. Häll i osten, vispa fluffigt.
4) Stek fläsket krispigt, peppra.
5) Koka pastan al dente, häll av pastan men spar 3 dl av pastavattnet.
6) Blanda sedan pasta, fläsk (skinka) och äggblandningen. Red med pastavattnet tills du har en krämig carbonara. Toppa med svartpeppar.
EFTERRÄTT: Hemgjord supergod karamellglass
SÖNDAG
FÖRRÄTT: Minipizzor med dadlar och lökkräm
VARMRÄTT: Koreansk biff
EFTERRÄTT: Underbar ananaspaj
Följ mig gärna här: