Innehåller annonslänkar genom reklam för Matsmart
Hejsan svejsan!
Planering pågår… ja här pågår såklart förberedelserna för nyårsafton! Just nu planerar jag för att göra kvällens efterrätt. Det blev den enkla varianten men den gaaaalet goda varianten. Pannacotta, det kan liksom aldrig bli fel ju.
Detta blir några av kvällens ingredienser. Vit blockchoklad, finns HÄR, just nu 4 för 10 kr. Chokladströssel, finns HÄR. Röd strössel HÄR.
Jag tänkte köra efter detta recept:
VIT CHOKLAD PANNACOTTA:
1 1/2 gelatinblad
3 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
150 g vit choklad
3 msk mjölk
Dekoration:
Chokladströssel
Röd strössel
Konserverade mandarinklyftor
Gör såhär:
1) Lägg gelatinbladet i kallt vatten, ca 5 minuter. Hacka chokladen i mindre bitar.
2) Koka upp grädde, mjölk och vaniljsocker. Ta kastrullen från värmen så fort den kokat upp. Pressa ur vattnet ut gelatinbladet och lägg i den, rör om tills den smält ned helt. Ha i den hackade vita chokladen. Låt det smälta under omrörning.
3) Häll upp i glas, låt sedan stå kallt i minst 4 timmar.
4) Dekorera fint med chokladströssel och det röda strösslet, lägg sedan på mandarinklyftorna.
Japp, så får det bli. Senare ska du få se min klänning som jag tänkte ha ikväll. En glittrig sak som är sååå skön på. Klämmer ingenstans och man kan äta hur mycket som helst i den. Det är ju det bästa. Haha…. 😂
Vi hörs sen!
Kram Nina