Hejsan!
Häromdagen blev jag sugen på att testa ett nytt recept som jag grunnat på i ett par veckor. Oftast blir det så recepten kommer till, man kommer på en kombo som man vill testa och sen klurar man på den ett par dagar och sen testar man. Ibland blir det mindre bra och ibland blir det så toppen som det kan bli! Som den här rätten! Så gott så gott! Tallriken jag fotade var Milos men vi andra åt klyftpotatis till. Sååå smarrigt!
UGNSBAKAD KYCKLING MED PARMESANSÅS, 4 port
Kika gärna på fler supergoda kycklingrätter HÄR!
4 kycklingfileer
Marinad:
2 klyftor pressad vitlök
0,5 kruka hackad persilja
3 msk olivolja
1 msk japansk soja
0,5 msk balsamvinäger
0,5 st citron (pressa saften)
1 msk flytande honung
Salt & peppar
Sås:
2 schalottenlökar
1 burk creme fraiche parmesan/vitlök (den HÄR)
1,5 dl creme fraiche (naturell)
1 dl grädde
2 msk kycklingfond
1 tsk kinesisk soja
1 msk balsamvinäger
Salt & peppar
1 msk honung
1 dl riven parmesan
Salta & peppar efter smak
Gör såhär:
1) Har du frysta kycklingfiléer så se till att de är tinade. Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål. Lägg i kycklingfiléerna och låt marinera i minst 1 timme. Gärna över natten. Om kycklingfiléerna är för stora så dela dem gärna på längden en gång.
2) Olja en ugnsform och lägg i kycklingfiléerna där. Bred på alla marinad på kycklingfiléerna och ställ i ugnen på 225 grader i ca 20-25 min.
3) Gör såsen under tiden: Skala och hacka schalottenlökarna. Stek dem i olja så det mjuknar helt och blir lite glansiga, de ska inte ta färg. Häll i resten av ingredienserna och låt allt puttra i ca 10 min på medelvärme. Ta av från värmen och ha i den rivna parmesanen. Rör om tills den smält ned.
4) Ta ut kycklingfiléerna och lägg i dem i såsen och låt allt puttra tillsammans i ca 5 minuter till. Servera med grönsallad och klyftpotatis eller ris.
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Åh det låter supergott! 🙂 Vänliga hälsningar Jenny.
Så gott var det! ❤️
Mmmh… låter verkligen mums! Lite nyfiken på det här med soja, du använder olika det här receptet? Hur är tanken bakom det? 😊🙏❤
Dom är olika kraftiga. 😀
Aha okej! Har alltid tagit kinesisk soja av gammal vana. Blir att prova japansk nu också. Tack för alla inspirerande recept😊Är man inte hungrig innan man kikar in här, så är man så läskad😋 efter några sekunder av alla mumsiga recept🙏❤
Sååå roligt att höra! Tack snälla! 🥰
Så gott, tack för denna
Hej Har gjort ugnsbakad kyckling med parmesan men hade kycklinglårfilé istället,blev supergott!
Så det kommer bli fler ggr,Du har många goa receptet på mat o bak😃Tack för allt gott💕
Kram
Tack för du gillar! ❤️