Ugnsbakad KYCKLINGFILÉ med parmesansås och vitlök

Hejsan!

Häromdagen blev jag sugen på att testa ett nytt recept som jag grunnat på i ett par veckor. Oftast blir det så recepten kommer till, man kommer på en kombo som man vill testa och sen klurar man på den ett par dagar och sen testar man. Ibland blir det mindre bra och ibland blir det så toppen som det kan bli! Som den här rätten! Så gott så gott! Tallriken jag fotade var Milos men vi andra åt klyftpotatis till. Sååå smarrigt!

UGNSBAKAD KYCKLING MED PARMESANSÅS, 4 port

Kika gärna på fler supergoda kycklingrätter HÄR!

4 kycklingfileer

 

Marinad:

2 klyftor pressad vitlök

0,5 kruka hackad persilja

3 msk olivolja

1 msk japansk soja

0,5 msk balsamvinäger

0,5 st citron (pressa saften)

1 msk  flytande honung

Salt & peppar

Sås:

2 schalottenlökar

1 burk creme fraiche parmesan/vitlök (den HÄR)

1,5 dl creme fraiche (naturell)

1 dl grädde 

2 msk kycklingfond

1 tsk kinesisk soja

1 msk balsamvinäger

Salt & peppar 

1 msk honung

1 dl riven parmesan

Salta & peppar efter smak

Gör såhär:

1) Har du frysta kycklingfiléer så se till att de är tinade. Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål. Lägg i kycklingfiléerna och låt marinera i minst 1 timme. Gärna över natten. Om kycklingfiléerna är för stora så dela dem gärna på längden en gång.

2) Olja en ugnsform och lägg i kycklingfiléerna där. Bred på alla marinad på kycklingfiléerna och ställ i ugnen på 225 grader i ca 20-25 min.

3) Gör såsen under tiden: Skala och hacka schalottenlökarna. Stek dem i olja så det mjuknar helt och blir lite glansiga, de ska inte ta färg. Häll i resten av ingredienserna och låt allt puttra i ca 10 min på medelvärme. Ta av från värmen och ha i den rivna parmesanen. Rör om tills den smält ned.

4) Ta ut kycklingfiléerna och lägg i dem i såsen och låt allt puttra tillsammans i ca 5 minuter till. Servera med grönsallad och klyftpotatis eller ris.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

92
Subscribe
Notify of
guest

9 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jenny
Jenny
4 years ago

Åh det låter supergott! 🙂 Vänliga hälsningar Jenny.

niiinis
niiinis
Reply to  Jenny
4 years ago

Så gott var det! ❤️

SaraTherese
SaraTherese
4 years ago

Mmmh… låter verkligen mums! Lite nyfiken på det här med soja, du använder olika det här receptet? Hur är tanken bakom det? 😊🙏❤

niiinis
niiinis
Reply to  SaraTherese
4 years ago

Dom är olika kraftiga. 😀

SaraTherese
SaraTherese
Reply to  niiinis
4 years ago

Aha okej! Har alltid tagit kinesisk soja av gammal vana. Blir att prova japansk nu också. Tack för alla inspirerande recept😊Är man inte hungrig innan man kikar in här, så är man så läskad😋 efter några sekunder av alla mumsiga recept🙏❤

niiinis
niiinis
Reply to  SaraTherese
4 years ago

Sååå roligt att höra! Tack snälla! 🥰

Irene Lindblom
Irene Lindblom
4 years ago

Så gott, tack för denna

Benitha Bondesson
Benitha Bondesson
3 years ago

Hej Har gjort ugnsbakad kyckling med parmesan men hade kycklinglårfilé istället,blev supergott!
Så det kommer bli fler ggr,Du har många goa receptet på mat o bak😃Tack för allt gott💕
Kram

niiinis
niiinis
Reply to  Benitha Bondesson
3 years ago

Tack för du gillar! ❤️

Img 2027.jpg

Nästa inlägg

TORSKRYGG MED SERRANO OCH PARMESANTÄCKE MED VITVINSSÅS

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x