Ja, finns det något rätt eller fel med den så omtalade foliebiten som sitter på vår älskade Bregott och även andra märken? Detta har nog diskuterats vid många sammankomster vid köksbordet.
Naturen är god. Ja hur många gånger har man läst den raden undrar jag? Här hemma dras den bort direkt, men när jag växte upp sparades den. När smöret sedan var i stort sett slut var inte denna foliebit vidare värst fräsch.
Men hur ska man göra med det här skyddet? Hur är det tänkt? Arlas pressekreterare Daniel Emilsson reder ut begreppen.
”Syftet med foliebiten är att kunna förvara smöret längre. Man vill undvika att luft kommer i kontakt med produkten för då åldras det snabbare.”
”Om du inte använder smöret särskilt ofta ska du ha kvar foliepappret även efter att du har öppnat smörpaketet. Om du använder det mer sällan, mindre än en gång per dag, ska du ha kvar foliepappret. På så sätt håller smöret längre.” Däremot fyller foliepappret ingen större funktion om du använder smöret varje dag. Då hinner inte smöret torka ut och du kan lika gärna dra bort folien om du tycker det är i vägen” klargör Daniel Emilsson.
Källa: HÄR
Dåså, då vet vi vad som sägs ifrån Arlas håll som tagit fram just denna produkt.
Tips på gottigheter du kan göra med just smör (länkarna är klickbara):
Rabarberpaj med brynt smör ( Tips: Byt ut rabarber mot äpplen.)
Följ mig gärna här:
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Kram Nina