Salami och brieostpaj

Innehåller annonslänkar genom reklam för Matsmart

Godmorgon!

Kickar igång denna fredag med att ge dig ett tips på en paj som du kan svänga ihop till kvällen. Den här blev så fantastiskt god alltså, både Milo och Tony skopade i sig som aldrig förr. Trodde vi skulle få massor kvar men mer än halva pajen gick åt. Haha…. så testa denna är mitt tips!

SALAMI & BRIEOSTPAJ, ca 8 bitar

Pajdeg:

3 dl vetemjöl

125 g rumsvarmt smör

2 msk vatten

2 krm salt

(Du kan också köpa färdig pajdeg i kyldisken).

 

Fyllning:

200 g salami (länk till prisbelönt salami)

50 g ölkorv

250 g brieost

2 dl riven västerbottenost eller annan smakrik ost

1 dl vispgrädde

1 1/2 dl creme fraiche

3 ägg

salt & peppar

1 tsk paprikapulver

 

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser till pajdegen i en köksmaskin. Pressa ut den i en pajform, nagga och förgrädda i ca 10 min.

2) Hacka salami och ölkorv i mindre bitar. Lägg det i botten på pajen. Blanda ägg, grädde, creme fraiche och kryddor, vispa tills den är slät. Skiva brieosten och lägg det på salamin. Håll över äggstanningen i pajformen.

3) Toppa med den rivna osten. Skjuts in i ugnen i ca 25 -30 min. Ta ut och låt pajen sätta sig en stund. Skär upp och servera med grönsallad!

Aporopå bra produkter, häromdagen så kom min beställning ifrån Matsmart. Det händer att jag beställer fler ggr i månaden från det stället. Nu har jag en hel del bakning på gång så jag passade på att fylla förrådet med vit bakchoklad och lite mjölk med lång hållbarhet som man kan ha i skafferiet. Vi dricker ju bara havremjölk men i bakning föredrar jag att använda vanlig mjölk.

Fyllde också på skåpen med några burkar av ”bra att ha”. Till det räknas soja, Sweet chili sås, tapenade, citrongräs m.m. Kika in på Matsmart (<länk) för att hjälpa till att minska matsvinnet och fynda lite.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

34
Subscribe
Notify of
guest

5 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
MM
MM
4 years ago

Jag har för mig att du gjorde kebabsås förr,både vit och röd som blev så populärt hemma hos dig men jag hittar inte det receptet. Vet du vilket jag menar?
Önskar dig en fin helg

Helena
Helena
4 years ago

Skall brie osten i små bitar ?? Eller

niiinis
niiinis
Reply to  Helena
4 years ago

Jaaa, oj glömde skriva i det. Ändrar direkt!

Adnil73
Adnil73
4 years ago

Mjölk med lång hållbarhet i skafferiet, hur funkar det? Och smakar den inte annorlunda i mat/bak än vanlig?
Dagens dumma fråga men den bjuder jag på, visste ej ens att det fanns.
Trevlig helg!

niiinis
niiinis
Reply to  Adnil73
4 years ago

Ingen dum fråga. Så länge man inte öppnar den håller den i skafferiet, det är när du öppnar den som du måste förvara den i kylen. Håller längre då också. Smakar precis som vanlig mjölk!

A59f53a9 3ef3 493d ae4e 236fad07b210.jpg

Nästa inlägg

Krama ut det sista!

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x