Innehåller annonslänkar genom reklam för Matsmart
Godmorgon!
Kickar igång denna fredag med att ge dig ett tips på en paj som du kan svänga ihop till kvällen. Den här blev så fantastiskt god alltså, både Milo och Tony skopade i sig som aldrig förr. Trodde vi skulle få massor kvar men mer än halva pajen gick åt. Haha…. så testa denna är mitt tips!
SALAMI & BRIEOSTPAJ, ca 8 bitar
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g rumsvarmt smör
2 msk vatten
2 krm salt
(Du kan också köpa färdig pajdeg i kyldisken).
Fyllning:
200 g salami (länk till prisbelönt salami)
50 g ölkorv
250 g brieost
2 dl riven västerbottenost eller annan smakrik ost
1 dl vispgrädde
1 1/2 dl creme fraiche
3 ägg
salt & peppar
1 tsk paprikapulver
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser till pajdegen i en köksmaskin. Pressa ut den i en pajform, nagga och förgrädda i ca 10 min.
2) Hacka salami och ölkorv i mindre bitar. Lägg det i botten på pajen. Blanda ägg, grädde, creme fraiche och kryddor, vispa tills den är slät. Skiva brieosten och lägg det på salamin. Håll över äggstanningen i pajformen.
3) Toppa med den rivna osten. Skjuts in i ugnen i ca 25 -30 min. Ta ut och låt pajen sätta sig en stund. Skär upp och servera med grönsallad!
Aporopå bra produkter, häromdagen så kom min beställning ifrån Matsmart. Det händer att jag beställer fler ggr i månaden från det stället. Nu har jag en hel del bakning på gång så jag passade på att fylla förrådet med vit bakchoklad och lite mjölk med lång hållbarhet som man kan ha i skafferiet. Vi dricker ju bara havremjölk men i bakning föredrar jag att använda vanlig mjölk.
Fyllde också på skåpen med några burkar av ”bra att ha”. Till det räknas soja, Sweet chili sås, tapenade, citrongräs m.m. Kika in på Matsmart (<länk) för att hjälpa till att minska matsvinnet och fynda lite.
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Jag har för mig att du gjorde kebabsås förr,både vit och röd som blev så populärt hemma hos dig men jag hittar inte det receptet. Vet du vilket jag menar?
Önskar dig en fin helg
Skall brie osten i små bitar ?? Eller
Jaaa, oj glömde skriva i det. Ändrar direkt!
Mjölk med lång hållbarhet i skafferiet, hur funkar det? Och smakar den inte annorlunda i mat/bak än vanlig?
Dagens dumma fråga men den bjuder jag på, visste ej ens att det fanns.
Trevlig helg!
Ingen dum fråga. Så länge man inte öppnar den håller den i skafferiet, det är när du öppnar den som du måste förvara den i kylen. Håller längre då också. Smakar precis som vanlig mjölk!