Hej igen!
Dags för nästa recept från gårdagens middagsmys på altanen. Jag gjorde 2 olika rätter för att prova lite olika. Båda blev himla goda, här har ni första rätten. En himmelskt god lövbiffsgratäng som jag inte minns var jag fått inspirationen till. Jag ändrar ju alltid om i mina recept och den här blev verkligen toppengod, du måste testa!
LÖVBIFFSGRATÄNG MED BRIEOST, ca 4-5 pers
400 g lövbiff
2 msk soja
3 msk kalvfond
2 vitlöksklyftor
1/2 purjolök
1 röd paprika
3 dl grädde
200 g färskost med chèvresmak
250 g brieost
Salt & peppar
1 tsk torkad timjan
Gör såhär:
1) Strimla lövbiffen. Blanda soja, kalvfond, pressad vitlök. Lägg i den strimlade lövbiffen och låt den marinera medan du fixar med grönsakerna.
2) Hacka purjolöken och paprikan. Stek den i olivolja. Den ska mjukna. Häll i allt i botten på en ugnsfast form.
3) Lägg lövbiffen över grönsakerna. De ska alltså inte stekas innan utan läggs som det är uppepå.
4) Häll i grädden i en kastrull, koka upp under omrörning. Ha i mjukosten och låt den lösas upp i grädden. Ha i timjan, svartpeppar och salt.
5) Häll den kokande grädden över ugnsformen med grönsakerna och lövbiffen. Toppa med skivad brieost.
6) Skjuts in i ugnen på 200 grader i ca 20-25 minuter. Lägg folie på om den börjar bli för mörk.
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Men vad gott det där ser ut
Var sååå gott! 👍🏼
Men jag dööör så gott detta lät!!
Det var så galet gott.
Lövbiff är barndom för mig😍 Kommer ihåg när mamma stod och bankade på den för fullt😂
Haha, härligt minne. 😍
Om man inte äter brie, vilken ost kan man ta då?
Egentligen vilken ost som helst. Mozzarella, hårdost, mjukost. Det som faller dig i smaken.
Hej, vilka Maria Åkerberg produkter var det du tipsade om ganska nyligen?
Den ena var nån slags olja, kanske båda var.
Mvh Anne-Marie
Undrar vad för grönt som du toppat rätten med?
Persilja 😀
Va hade du för tillbehör till?
Vi åt ris till.
Tips på grönsak till om man ej tål paprika,!?
Vad kan passa att servera till? Potatis,ris,pasta
Potatis och ris skulle jag säga passar allra bäst. 👌🏻😋
Steker du inte lövbiffen först ? Blir den inte som kokt kött då när du lägger den rå i formen !
Det ser jättegott ut ,tänker absolut göra den ,men funderar på om man kan steka lövbiffen först.
Du behöver inte steka lövbiffen. 😊
Nämen! Supergott! Hittade ingen färskost med chèvre så köpte naturell färskost och chèvre.
Ja! Går absolut lika bra! 🥰
Blir söndagsmiddag, ser supergott ut