LÖVBIFFSGRATÄNG MED BRIEOST

Hej igen!

Dags för nästa recept från gårdagens middagsmys på altanen. Jag gjorde 2 olika rätter för att prova lite olika. Båda blev himla goda, här har ni första rätten. En himmelskt god lövbiffsgratäng som jag inte minns var jag fått inspirationen till. Jag ändrar ju alltid om i mina recept och den här blev verkligen toppengod, du måste testa!

LÖVBIFFSGRATÄNG MED BRIEOST, ca 4-5 pers

400 g lövbiff

2 msk soja

3 msk kalvfond

2 vitlöksklyftor

1/2 purjolök

1 röd paprika

 

3 dl grädde

200 g färskost med chèvresmak

250 g brieost

Salt & peppar

1 tsk torkad timjan

 

Gör såhär:

1) Strimla lövbiffen. Blanda soja, kalvfond, pressad vitlök. Lägg i den strimlade lövbiffen och låt den marinera medan du fixar med grönsakerna.

2) Hacka purjolöken och paprikan. Stek den i olivolja. Den ska mjukna. Häll i allt i botten på en ugnsfast form.

3) Lägg lövbiffen över grönsakerna. De ska alltså inte stekas innan utan läggs som det är uppepå.

4) Häll i grädden i en kastrull, koka upp under omrörning. Ha i mjukosten och låt den lösas upp i grädden. Ha i timjan, svartpeppar och salt.

5) Häll den kokande grädden över ugnsformen med grönsakerna och lövbiffen. Toppa med skivad brieost.

6) Skjuts in i ugnen på 200 grader i ca 20-25 minuter. Lägg folie på om den börjar bli för mörk.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

315
Subscribe
Notify of
guest

21 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Therese Carlsson
Therese Carlsson
4 years ago

Men vad gott det där ser ut

niiinis
niiinis
Reply to  Therese Carlsson
4 years ago

Var sååå gott! 👍🏼

Berit
Berit
4 years ago

Men jag dööör så gott detta lät!!

niiinis
niiinis
Reply to  Berit
4 years ago

Det var så galet gott.

Anna
Anna
4 years ago

Lövbiff är barndom för mig😍 Kommer ihåg när mamma stod och bankade på den för fullt😂

niiinis
niiinis
Reply to  Anna
4 years ago

Haha, härligt minne. 😍

Synnöve Pettersson
Synnöve Pettersson
4 years ago

Om man inte äter brie, vilken ost kan man ta då?

niiinis
niiinis
Reply to  Synnöve Pettersson
4 years ago

Egentligen vilken ost som helst. Mozzarella, hårdost, mjukost. Det som faller dig i smaken.

Anne-Marie Silve'n
Anne-Marie Silve'n
4 years ago

Hej, vilka Maria Åkerberg produkter var det du tipsade om ganska nyligen?
Den ena var nån slags olja, kanske båda var.
Mvh Anne-Marie

Lena Larsson
Lena Larsson
4 years ago

Undrar vad för grönt som du toppat rätten med?

niiinis
niiinis
Reply to  Lena Larsson
4 years ago

Persilja 😀

Mona
Mona
4 years ago

Va hade du för tillbehör till?

niiinis
niiinis
Reply to  Mona
4 years ago

Vi åt ris till.

Kajsa
Kajsa
3 years ago

Tips på grönsak till om man ej tål paprika,!?

Marie
Marie
3 years ago

Vad kan passa att servera till? Potatis,ris,pasta

niiinis
niiinis
Reply to  Marie
3 years ago

Potatis och ris skulle jag säga passar allra bäst. 👌🏻😋

marie
marie
8 months ago

Steker du inte lövbiffen först ? Blir den inte som kokt kött då när du lägger den rå i formen !
Det ser jättegott ut ,tänker absolut göra den ,men funderar på om man kan steka lövbiffen först.

Niiinis Kitchenlife
Reply to  marie
8 months ago

Du behöver inte steka lövbiffen. 😊

Ingrid Carlsson
Ingrid Carlsson
8 months ago

Nämen! Supergott! Hittade ingen färskost med chèvre så köpte naturell färskost och chèvre.

Niiinis Kitchenlife
Reply to  Ingrid Carlsson
8 months ago

Ja! Går absolut lika bra! 🥰

Åsa Ivarsson
Åsa Ivarsson
8 months ago

Blir söndagsmiddag, ser supergott ut

Img 0545.jpg

Nästa inlägg

Chili cheese på krustader

21
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x