FILODEGSPAJ MED SOLTORKADE TOMATER OCH FETAOST

Något som i alla fall jag sällan tänker på är att man kan göra paj av filodeg. Filodeg är ju mycket magrare än vanlig pajdeg så ut den aspekten är den också mycket nyttigare. Jag ÄLSKAR de där frasiga kanterna som blir av filodeg i paj. Här ska du får ett supergottigt recept på en vegetarisk paj som du om du vill, kan tillsätta lite stekta kycklingbitar i så blir den ännu mer matig!

FILODEGPAJ MED SOLTORKADE TOMATER OCH FETA, 4 port

75 g smält smör

250 g filodeg (fryst tinad eller kyld)

1 burk soltorkade tomater

2 pkt fetaost

1/2 gul lök

2 vitlöksklyftor

5 ägg

2 dl vispgrädde

3 dl mjölk

Salt & peppar

100 g vällagrad ost (typ prästost)

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram en rund stor pajform. Smält smöret och pensla kanterna på pajformen. Lägg bakplåtspapper i botten.

2) Lägg filodegsark omlott så hela botten täcks, låt gärna filodegsplattorna hänga lite utanför kanterna, det skär du bort sen när den är klar. Pensla med smör mellan varje lager. Det ska bli ca 5 lager.

3) Strimla löken och pressa vitlöken. Fräs den mjuk i olivolja. Salta och peppra lite. Hacka fetaosten i mindre bitar. Strimla soltorkade tomaterna i mindre bitar.

4) Fördela ut lök, fetaost och soltorkade tomater över pajskalet.

5) Vispa samman ägg, mjölk, grädde och salt & peppar. Häll över pajen. Toppa med rivna osten.

6) Grädda lite längre ned i ugnen i ca 35-40 min. Pajen ska få fin färg.

Gillar du receptet får Du gärna klicka i det lilla hjärtat längst ned under inlägget.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

 

106
Subscribe
Notify of
guest

10 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Therese
Therese
4 years ago

Gott! 🙂 men hur blir filodegen i matlådan? Får för mig att den blir rätt trist att värma upp på nytt.

niiinis
niiinis
Reply to  Therese
4 years ago

Har aldrig provat faktiskt, men vi förvarade den i kylen under gladpack och då höll den sig frasig och fin. 👍🏼

Jeanette
Jeanette
4 years ago

Måste testas, låter väldigt gott.

niiinis
niiinis
Reply to  Jeanette
4 years ago

Supersmarrigt! 🥰😋

Lizette ingvarsson
Lizette ingvarsson
4 years ago

Hur hög kant ska det vara på formen?

niiinis
niiinis
Reply to  Lizette ingvarsson
4 years ago

Min är ca 4 – 5 cm.

Maria Arfwedson
Maria Arfwedson
2 years ago

Låter smarrigt! En sak som jag alltid blir osäker på är när det står ”en burk soltorkade tomater”. Är det i olja då? För jag tror mig inte ha sett helt torra på burk?

niiinis
niiinis
Reply to  Maria Arfwedson
2 years ago

Jag menar alltid i olja. 🥰

Lisa
Lisa
5 months ago

Kan man tillreda den typ två timmar innan den ska ätas ?

Niiinis Kitchenlife
Reply to  Lisa
5 months ago

Absolut!

Nästa inlägg

Några härliga dagar

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x