Något av det absolut godaste som finns är dessa Dumlekakor. Många har testat att baka dem, för mig var det första gången. Säger bara wow, den har verkligen allt man kan önska av en kaka, är det någon kaka du ska baka en endaste gång så är det denna!
DUMLEKAKOR, ca 12-14 st
HÄR hittar du fler recept på småkakor.
250 g äkta smör
1 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
6-8 dumlekolor
12-14 st noblesseplattor
Gör såhär:
1) Smält smöret nästan helt. Kan gärna vara kvar lite smörbitar. Häll det i en köksmaskin eller bunke.
2) Häll i sockret. Kör det i köksmaskinen så det blandas ordentligt. Du kan också vispa ihop det med elvisp.
3) Häll i mjöl i smörsmeten och vispa runt tills du har en ganska så tjock kakdeg. Ha i bakpulver, vaniljsocker och salt. Kakdegen ska vara följsam och mjuk så pass-upp så du inte har i för mycket mjöl. Mjölmängden kan nämligen vara så olika beroende på om du har färskt mjöl och vilken kvalitet det är på det. Häll inte i allt på en gång är mitt tips.
4) Forma 12-14 bollar av kakdegen och placera dom i formar i en muffinsplåt. Tryck hål i mitten med ett runt skaft. Dela dumlekolorna i två och tryck i en halva i varje. Du kan också ha dom hela och trycka i dem så men då behövs fler kolor.
5) Grädda på 200 grader i ca 12-15 min. De ska precis börja då lite lite färg. Ta ut och lägg genast på noblessekakor på varje så de får smälta ned fint över kakorna.
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Hej. Kan man göra dessa glutenfria? Hur mkt glutenfritt mjöl tar man i stället för vetemjöl?
Jag skulle byta ut rakt av och fylla på med 1 msk fiberhusk.