Hej hej!
Söndagkväll i soffan. Vet ni vad vi åt till kvällsmat ikväll? Smörgåsar. Tänk vad härligt det är att bara äta te och smörgås ibland? Kan ju vara så gott. Nu ska jag dock bjuda på lite annat än bara te och smörgås. Här kommer veckans matsedel.
MÅNDAG: Krämig korv och halloumigryta
TISDAG: Ugnsbakad lax med dillhirs och senapskräm
ONSDAG: KYCKLING & BACONGRATÄNG, 8 pers
4 kycklingfiléer
2 paket bacon
3 vitlöksklyftor
1 röd paprika
5 dl grädde
2 dl creme fraiche
4 msk kalvfond
2 msk kycklingfond
1 msk dijonsenap
4 msk sweet chilisås
2 tsk paprikakrydda
2 krm cayennepeppar
salt och peppar
500 g pasta
250 g riven ost
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 225 grader. Skär kycklingfiléerna i stora tärningar. Stek i olivolja tills de här helt genomstekta.
2) Pressa i vitlöksklyftorna. Tärna paprikan i mindre bitar. Stek med dom också tills de mjuknat. Salta och peppra lite. Häll upp allt i en ugnsfast form.
3) Klipp baconen i mindre bitar, stek dom så de får lite färg. Häll i dem i ugnsformen också.
4) Blanda grädde, creme fraiche, kalvfond, kycklingfond, dijon, sweet chilisås och alla kryddor. Vispa så allt är utblandat.
5) Koka pastan al dente. Om pastan ska koka 10 minuter så kokar jag runt 7. Häll i den i ugnsformen också. Häll till sist i gräddblandningen också, rör runt så allt är utblandat.
6) Strö på riven ost. Skjuts in i ugnen i ca 20-25 minuter eller tills osten fått fin färg. Toppa med basilikablad. Servera med grönsallad, gott bröd med smör och ost. Detta är riktigt riktigt gott!
TORSDAG: Köttfärspiroger
FREDAG: Fläskfilé café de Paris
VECKANS GOTTA: Citronrutor i långpanna
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR