Även om det är påskdagen idag och annandag påsk imorgon tänkte jag ändå bjuda på en veckomatsedel. Kanske har några av er tröttnat på påskmaten och känner att det kan vara smarrigt med lite vanlig mat. Veckans ”nya” som jag bjuder på är en galet god köttfärsrätt, en kryddning som inte alls känns så typisk för köttfärs men wow vad det passade fint.
MÅNDAG: Krämig Italiensk kycklinggratäng
TISDAG: Vegetarisk citron- & linspasta
ONSDAG: Köttfärs Africana, 4 port
500 g köttfärs
1 lök (finhackad
2 vitlöksklyftor
2 tsk curry
1 tsk ingefära
2 krm cayennepeppar
3 msk tomatpure
1 burk krossade tomater
1 dl grädde
Salt & peppar efter smak
3 dl salta nötter
Gör såhär:
1) Stek köttfärsen så den är genomstekt, mot slutet kan du ha i den finhackade löken och pressa i vitlöken. Stek med det så allt mjuknar. Ha i alla kryddor.
2) Ha i krossade tomater och tomatpure. Låt puttra ihop sig i några minuter. Häll sedan i grädden. Låt puttra i några minuter.
3) Servera med ris och salta nötter.
TORSDAG: Krämig broccolisoppa
FREDAG: Tacopaj
VECKANS GOTTA: Chokladkubb med mjölkchoklad
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Hej! Länken till broccolisoppan går till kycklinggratängen. Kan du ändra det? 🙂
Nu har jag fixat! 👍🏼🥰