Dags för ett recept som kanske får en att bli lite glad. En bulle med blommor och vanilj kan inte vara annat än glädje tänker jag. Denna bullan kommer nog få bli kallad för påsklängd, det tänkte jag var lite passande.
PÅSKLÄNGD, 2 st
1/2 pkt jäst (25 g)
2,5 dl mjölk
0,75 dl socker
1/2 tsk salt
75 g mjukt smör
6-7,5 dl vetemjöl (kan skilja men degen ska släppa från kanterna i bunken)
Fyllning:
Ca 1 dl Marsankräm (gör enligt anvisningar och gör den till vaniljkräm)
Garnering:
Gul marsipan
Pärlsocker
Florsocker
1 ägg
Gör såhär:
1) Värm mjölken till 37 grader. Smula jästen i en bunke och lös upp den med den ljumna mjölken.
2) Häll i strösocker och salt. Häll också i en del av mjölet. Blanda i det mjuka smöret och lite av mjölet i taget tills du har en smidig deg som släpper kanterna i bunken.
3) Jäs i 45-60 min, gärna i bunken med plastfolie på. Fin jäsning.
4) Dela degen i 6 lika stora delar. Ta 3 bitar och forma till lika långa ormar. Fäst ihop de tre längst ut och fläta sedan till en längd. Fäst igen och skjut in kanterna lite under själva längden. Gör likadant med resterande degbitar.
5) Låt jäsa i 30 min under bakduk. Pressa med något mitt i längs längden för att göra en form av urgröpning. Pensla med det uppvispade ägget.
6) Ha i marsankräm i mitten. Avsluta med att ha på pärlsocker. Grädda på 200 grader i ca 20 min – håll koll så den inte bränns. Ha på lite folie om den börjar bli för mörk.
7) Kavla ut marsipanen och pressa ur figurer. Toppa med dessa på den avsvalnade längden, toppa med florsocker.
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Inspireras gärna av dessa härligt goda recept:
Kram Nina
Så fin.Jag har blivit hooked på semlor .Men nu får det nog räcka för i år.