Dags för en något sen veckomatsedel hörni, men bättre sent än aldrig. Denna innehåller många rätter som du kan göra mycket av och frysa in i matlådor. Perfekt i dessa tider.
MÅNDAG: Vegetarisk Thaiwok med glasnudlar
TISDAG: Krämig gräddig färsgryta med soltorkade tomater och citron
ONSDAG: Lyxig Korvstroganoff, 4 pers
400 gr korv
1 burk krossade tomater
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad basilika
½ tsk paprikakrydda
1 tsk soya
1 msk oxfond
2 tsk osötad senap (dijon)
2 tsk färsk persilja (jag använde fryst)
salt
peppar
1 dl creme fraiche
0.75 dl grädde
Gör såhär:
1) Strimla korven. Stek i smör och lite olivolja.
2) Häll på krossade tomater och lite vatten. Jag brukar fylla krossade tomater konserven till hälften med vatten och hälla i. Ha i alla kryddor, soya, fond och senap. Låt stå och puttra i 10 minuter på medelvärme.
3) Ha sedan i creme fraiche och grädde. Fortsätt puttra på svag värme i ca 10 minuter till.
4) Koka ris. Servera sedan korvstroganoff med ris och någon färsk krydda uppepå. MUMS!
TORSDAG: Krämig linssoppa med kokosgrädde
FREDAG: Tacopastagratäng
VECKANS GODSAK: Snabb Mangoglass
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR