Småplock och snittar

Smördegssnittar med julig fyllning

Igår gjorde jag ju några recept med smördeg. Det är världens bästa tips om du vill ha goda snittar att bjuda på till julens alla mingel. Dom går snabbt att göra och gott blir det också.

SMÖRDEGSSNITTAR MED JULIG FYLLNING

1 pkt smördeg (på rulle)

15 torkade fikon

150 g brieost

2 msk honung

1 msk kokosolja

1 krm vaniljpulver

1 ägg

sesamfrön

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 200 grader. Börja sedan med att göra röran. Häll i fikon, brieost, honung, vaniljpulver och kokosolja i en matberedare. Kör den tills du har en röra.

2) Bred ut smördegen och stansa ut rundlar ur plattan. Lägg på bakplåtpappersklädd plåt. Klicka på ca 1,5 tsk på varje rundel. Lägg på en rundel på varje, platta till lite.

3) Pensla med ägget och strö på lite sesamfrön.

4) Tillaga i ugnen i ca 15 min. De ska få lite färg uppepå. De kommer puffa och bli stora. Pressa till dem lite när du tar ut dem ur ugnen.

Följ mig gärna på min Facebooksida och Instagram för mer inspo, recept och annat från livet. Följ gärna bloggen på Bloglovin så du inte missar några inlägg.

Kika gärna in dessa recept:

Snittar med saffrankräm

Minipizzor med lökkräm och bacon

Kommentarer

  1. Bland Kastruller och Vinglas

    Satan, vad gott!! Sparar receptet direkt.
    Måste testas någon gång. Jag brukar alltid bjuda på en rågsnitt med Provencalisk oströra på glöggfesten. Recept finns inne hos oss. Men det är ju alltid roligt att testa något nytt.
    Kram Kajsa

×

Niiinis Kitchenlife

Nina "Niiinis" Hermansen är entrepenör, influencer och receptkreatör. Deltagit i Hela Sverige Bakar 2012. Driver en av Sveriges största bak/mat-bloggar. Välkommen att ta del av massor med goda recept och livet!

Bloggen driftas av:
Cure Media - Influencers