Här ska ni få recept på mina juliga kycklingbullar. Det finns ju dom som inte äter köttfärs men istället kycklingfärs, då är dessa supergoda att göra. Jag rullar dessa och lägger på bakplåtpappersklädd plåt. Dessa blir verkligen kanongoda!
RECEPT JULIGA KYCKLINGBULLAR
1 kg kycklingfärs
1,5 dl grädde
1,5 dl mjölk
1,5 dl ströbröd
2 ägg
1 gul lök
1 msk honung
2 tsk salt
1 tsk malen vitpeppar
1/2 tsk svartpeppar
1 tsk mald timjan
1 tsk kanel
1 msk sötstark senap
olja och smör
Gör såhär:
1) Blanda mjölk, grädde och ströbröd. Låt svälla några minuter.
2) Hacka löken smått (den kan med fördel mixas så den blir till en kräm, vispa samman den med äggen.
3) Blanda färsen med äggblandningen, honung, alla kryddor, ströbrödsmjölken, senap och salt till en färssmet.
4) Fyll en spritspåse med smeten.
Lägg bakplåtspapper på en plåt, gärna med ett litet galler om du har. Annars funkar det fint rakt på plåten också.
5) Spritsa ut små bollar mot din blöta hand. Lägg köttbullarna på plåten och stek i ugnen på 180-200 grader i ca 10 min.
6) Sista 5 minutrarna kan du dra på högsta på grill i ugnen. Eller så kan du steka köttbullarna i smör och olja så de får fin yta.
Följ mig gärna på min Facebooksida och Bloglovin så du inte missar några inlägg.
Inspiration på lite mer trevliga recept:
Kram Nina