Halloj bloggisar!
Idag är det kladdkakans dag, detta är nog den tredje största dagen bland oss bakisar tänker jag. Kanelbullarna och semlorna är väl det enda som slår det. Jag har slängt ihop 2 recept denna morgon, kände mig lite stressad att få ihop det så jag säger slängde. Tack och lov så blev det riktigt bra ändå, man kanske börjar bli lite rutinerad? Haha…. efter många års bakande kanske man ändå börjar få ihop någon form av rutin. Sån rutin är trevligt, det kan jag gärna ha.
Ett utav recepten tänkte jag faktiskt bjuda dig på redan nu. En härlig liten boll som kommer göra så tungan krullar sig må du tro. Vad säger du om Kladdkakebollar med kanelbullesmak doppad i mjölkchoklad? Ja men det kan väl knappast bli bättre än så va? 🙂
KLADDKAKEBOLLAR MED SMAK AV KANELBULLAR, CA 12-15 ST
2 ägg
1,5 dl strösocker
1,25 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel
1 tsk malen kardemumma
75 g smör
1 krm salt
Doppa i:
200 g mjölkchoklad
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 175 grader. Knäck i äggen i en bunke, häll i sockret. Vispa runt till allt blandats.
2) Häll i mjöl, vaniljsocker, kanel, salt och kardemumma. Vispa runt tills du har en jämn smet.
3) Smält smöret och häll i det och blanda tills du har en jämn smet.
4) Lägg i bakplåtspapper i en brödform och häll sedan i smeten i den. Grädda långt ned i ugnen i ca 15-20 min. Kakan ska vara lite kladdig i mitten.
5) Låt svalna helt. Ta sedan ur bollar ur kakan som du formar med händerna. Smält chokladen och doppa bollarna i dem. Toppa med lite strössel om du vill. Låt chokladen stelna helt.
Följ mig gärna på min Facebooksida och Bloglovin så du inte missar några inlägg.
Men hur mycket mjöl ska det vara? För det står det inte men salt, smör, kaddemuma, kanel, vanilj socker, strösocker och ägg står. Ja och givetvis choklad men om något mjöl står det inte. Mer än i beskrivningen hur man gör dom.
Det hade trillat bort, nu står det.
Caroline Wallström de här är såååå goda