PEPPARKAKSCHEESECAKE MED BLÅBÄR

Nu ska du få recept på en goding som jag lovar kommer smaka smarrigt som julens efterrätt!

PEPPARKAKSCHEESECAKE MED BLÅBÄR

Botten:

20 pepparkakor

10 digestivekex

75 g smör

Fyllning:

3 ägg

1,5 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

300 g färskost

4 dl vispgrädde

3 dl odlade blåbär

Gör såhär:

1) Börja med att lägga alla kakor i en plastpåse som du sedan smular genom att köra en kavel över. Jag brukar trampa på det också. Det ska bli smulor.

2) Smält smöret. Blanda sedan samman smulet med smöret. Tryck ut i en springform med bakplåtpappersklädd botten, ca 24 cm i diameter. Ställ kallt.

3) Separera äggulorna från vitorna, spara vitorna i en annan bunke.

4) Blanda i strösocker och vaniljsocker i äggulorna och vispa till det blir fluffigt. Tillsätt färskosten och vispa ut det jämnt.

5) Vispa grädden så den blir fast, tänk dig medelfast. Vänd i det i den andra smeten. Vänd samtidigt i blåbären.

6) Vispa äggvitorna till ett fast skum som blir lite toppigt när du drar ur visparna ur det. Vänd i det i smeten tills den blir helt jämn. Häll ut smeten över pepparkaksbotten.

7) Ställ i frysen i minst 4 timmar. Ta fram ca 1 timme innan servering. Smula gärna över smulade pepparkakor.

TIPS: Byt ut blåbären mot 2 dl lingonsylt.

HÄR KAN DU FÖLJA MIG:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kika gärna på dessa godingar också:

Små saffranscheesecakes

Snabb saffranskaka

36
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Uppdatering SELLERIJUICE 8 veckor

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x